Kiezen voor klassieke deurknoppen

Kiezen voor klassieke deurknoppen

De deurknop, veel gebruik maar al snel vergeten. Toch is een deurknop een ontzetten belangrijk onderdeel van het interieur. Niet alleen om de praktische redenen, want hoe ga je anders een deur openen, maar ook omdat het een mooie manier is om een ruimte aan te kleden. Een deurknop valt in eerste instantie niet echt op, maar wanneer je de verkeerde deurknoppen hebt, steekt het als een door in het oog. Goede deurknoppen verdienen dus best hun waardering. Dit geldt zeker voor de veel gekende en altijd passende klassieke deurknop.

Wat is een klassieke deurknop eigenlijk?

Bij klassiek denken veel mensen gelijk aan oud of oubollig. Dit is echter niet zo. Een klassiek ontwerp gaat wel terug naar de wat vroegere jaren, maar bestaat juist uit de ontwerpen die de tijd hebben doorstaan. Klassieke ontwerpen verminderen of vermeerderen in populariteit door de jaren heen, maar verdwijnen echter nooit. Dit soort ontwerpen zullen altijd hun plekje blijven behouden.

Dit komt doordat klassieke deurknoppen gebruik maken van ronde vormen. Deze vormen zorgen ervoor dat het geheel altijd ergonomisch wordt opgenomen in de ruimte. Klassieke deurknoppen hebben daarnaast een statige uitstraling. Vroeger waren dit soort deurknoppen ook bedoeld voor de rijkeren in de bevolking, tegenwoordig zijn ze voor iedereen beschikbaar. De klassieke deurknop geeft jouw deur dan ook een chique uitstraling en vormgeving. Voor de echte liefhebber zijn er zelfs prachtig bewerkte klassieke deurknoppen. In plaats van een gladde afwerking, zijn deze deurknoppen bewerkt met ingegraveerde versiersels. Populair zijn graveringen die lijken alsof er bladeren door het hout heen lopen. Hiermee wordt de natuurlijke aard van het product geaccentueerd.

Kies de klassieke deurknop die jij wil

Gelukkig hoef je niet bang te zijn dat alle klassieke deurknoppen hetzelfde zijn. De ene klassieke deurknop is namelijk de andere niet. Ze verschillen in grote, vorm, materiaal en kleur. De bekende klassieke deurknoppen zijn degene met een paddenstoel vorm, een klein knopje dus, en de wat meer langwerpige deurknop. Deze laatste is al meer een deurhendel, maar valt ook zeker onder het klassieke karakter.

Vroeger waren deze deurknoppen voornamelijk te verkrijgen in bruin. Dit was namelijk de kleur van het hout, waarin het werd geleverd. Tegenwoordig kun je het zo gek nog niet verzinnen of de deurknop is wel in die kleur verkrijgbaar. Verreweg zijn de populairste nog steeds bruin en zwart. Dit komt doordat deze kleuren zich gemakkelijk bij andere kleuren voegen. Het contrast is er bijna niet. Voor de liefhebber is het zelfs verkrijgbaar met een klassieke gouden rand.