Keuken kopen

Keuken kopen? Wij geven je handige tips & trucs

Ben je op zoek naar een nieuwe keuken? Is je huidige aan vervanging toe of heb je net een nieuw huis of een appartement gekocht? Het is enorm leuk om jezelf te oriënteren en je komt tijdens je zoektocht ook tot de ontdekking dat er enorm veel keuze is. Zoveel dat het eigenlijk niet meer leuk is en dat je door de bomen het bos niet meer ziet. Daarom geven wij in onze blog een aantal handige tips en trucs wanneer je een nieuwe keuken wil kopen. 

Een keuken moet zowel mooi als praktisch zijn

De eerste afspraak die je met jezelf kunt maken is dat je op zoek gaat naar een keuken die zowel mooi als praktisch is. Natuurlijk wil het oog ook wat, maar het moet vooral een plek zijn waar je makkelijk het eten kunt bereiden, de boodschappen kunt opbergen en waar je zelfs gezellig kan eten. Met praktisch bedoelen wij vooral een exemplaar met voldoende opbergruimte, van sterke materialen die duurzaam zijn en dus ook lang meegaan en ook waar voldoende bewegingsruimte aanwezig is. 

Wees jezelf bewust van de ruimte

In een speciaalzaak lijken ze kleiner dan dat ze in werkelijkheid zijn en je moet jezelf dus bewust zijn van de ruimte die je hebt. Het heeft geen zin om een groot exemplaar te kopen als je ruimte zeer beperkt is. Of om voor een bepaalde indeling te kiezen als je niet voldoende bewegingsruimte hebt. Voor je bezoek aan de speciaalzaak of een webwinkel die gespecialiseerd is in keukens, is het belangrijk om de maten goed op te meten en om alleen naar exemplaren te kijken die hier goed in passen.

De materialen van een keuken

De materialen bepalen enerzijds de prijs en anderzijds de duurzaamheid. Is het verstandig om bijvoorbeeld iets meer geld uit te geven als je weet dat de materialen die gebruikt worden ook heel lang meegaan? Of kies je juist voor goedkopere oplossingen met het risico dat je over een aantal jaren onderdelen of zelfs de complete keuken moet vervangen? Denk bijvoorbeeld aan het materiaal waar het keukenblad van is gemaakt. Een blad van composiet is niet alleen mooier en luxueuzer, maar ook nog eens veel duurzamer dan bijvoorbeeld een blad van kunststof of van fineer. 

Voorkom keuzestress

Je kan heel makkelijk keuzestress voorkomen door voor het oriënteren al keuzes te maken. Bijvoorbeeld over welke vorm je graag wil en hoeveel inbouwapparaten je nodig hebt. Je kan ook heel goed op budget gaan werken en met jezelf een minimaal en maximaal budget af te spreken. Zo zoek je bij KüchenWelt in Heerhugowaard alleen naar een keuken die ook bij jouw eisen, wensen en het beschikbare budget past. Het is ook verstandig om alvast goed na te denken over kleuren en stijlen. Kies je juist voor een moderne keuze met veel donkere kleuren en strak afgewerkte kastjes of kijk je naar landelijke modellen met meer houtsoorten en lichte tinten? Op deze manier trechter je al wat keuzes die je kan maken en kom je veel sneller tot het model dat helemaal bij jouw wensen, eisen en persoonlijke voorkeuren aansluit.