kast kopen

Kast kopen in 2021? Hier moet je voor gaan!

Wie wil er tegenwoordig nog genoegen nemen met een standaardkast? Tegenwoordig willen we allemaal graag een kast die aan onze specifieke wensen en persoonlijke voorkeuren voldoet. Oftewel, een kast op maat. Je laat zo’n kast maken precies zoals jij het wilt. Raffito kasten zijn een voorbeeld van populaire kasten die op maat gemaakt kunnen worden.

Altijd plek voor een kast

Er is altijd wel een plekje in huis waar je extra opbergruimte wilt creëren, maar waar een standaardoplossing niet past. Door één of meerdere kleine kasten op maat te laten maken, kun je de ruimte alsnog perfect benutten. Het geeft ook direct een meerwaarde aan je interieur, vaak is een inbouwkast gewoonweg mooier dan een losse kast.

Maak kennis met de kastendesigner

Er zijn online tools waarmee je zelf al aan de slag kunt en er zijn gespecialiseerde vakmensen die je kunnen helpen met het samenstellen van een kast op maat. Dat betekent dat zowel de sfeer als de praktische indeling precies worden afgestemd op jouw situatie. Of je stijl nu landelijk, strak minimalistische of modern Scandinavisch is, een goede kast sluit hier op aan. En daarnaast moet het natuurlijk je doel vervullen. Dat wil zeggen een boekenkast moet goed stevig zijn, een kledingkast moet vooral handig en overzichtelijk zijn en een keukenkast moet praktisch in gebruik zijn.

Zo werkt een kast op maat

Om te beginnen maak je een lijstje van je wensen en eisen. Aan de hand daarvan wordt een ontwerp gemaakt. Soms zelfs in 3D zodat je perfect ziet wat je kunt verwachten.

Dan is het tijd voor de productie. Het moment waarop de kast daadwerkelijk gemaakt wordt. Hoe lang dit duurt, hangt af van het ontwerp en de gekozen materialen. Een uitgebreid wandsysteem zal natuurlijk wat meer tijd in beslag nemen dat een set eenvoudige kastelementen.

Tenslotte wordt de kast geleverd en geplaatst. Soms zit dit bij de aankoop van de kast inbegrepen, soms wordt het als aanvullende dienst aangeboden. Dat is afhankelijk van waar je de kast koopt.