Checklist verhuizing

Jouw verhuizing geregeld met deze checklist

Je hebt weer een stap in je leven gezet. Na al het verbouwen en klussen ben je klaar voor de volgende stap je kunt gaan verhuizen. Bij een verhuizing komen er veel dingen kijken. En als je even niet oplet kunnen er zomaar dingen niet goed gaan of vergeten worden. In dit artikel behandelen we drie punten die je hopelijk gaan helpen.

Verhuisbedrijf

Eerst moet je gaan nadenken over hoe je de verhuizing wilt gaan aanpakken. Je kunt dit zelf regelen door wat vrienden en familie te vragen of ze je willen helpen. Misschien heeft iemand in je omgeving wel een busje dat je kunt lenen. Dit zal aanzienlijk gaan schelen in de kosten. Heb je geen zin om dit geregel en gesjouw zelf allemaal te doen? Dan kun je altijd een verhuisbedrijf inhuren. Je kunt dan kiezen wat ze allemaal voor je gaan doen zoals alles inpakken, of alleen de meubels en de dozen versjouwen. Maar er zijn nog extra mogelijkheden namelijk de speciale verhuis service. Zij doen naast het verhuizen ook nog extra dingen voor je zoals het nieuwe huis schoonmaken, lampen ophangen, en nog allerlei andere hand en span diensten.

Inpakmaterialen

Bij het inpakken moet je over veel dingen nadenken. De eerste stap is de keuze maken van je inpakmaterialen. Je kunt zelf naar de bouwmarkt gaan en allemaal dozen kopen maar wat ga je met al die dozen doen na de verbouwing? Waarschijnlijk gooi je ze dan gewoon weer weg dat is best zonde van je geld. Daarom zijn er veel mensen die verhuisdozen huren. Je betaalt dan een borg en een huurprijs na de verhuizing breng je de dozen binnen de afgesproken periode weer terug. Let erop dat je hetzelfde formaat dozen huurt dat is makkelijker stapelen. Zorg ook voor opvulmateriaal hiermee kun je lege dozen opvullen zodat de spullen die erin zitten niet gaan verschuiven. Je wilt niet dat er spullen kapotgaan tijdens het verhuizen.

Verhuizing

Maar hoe gaat zo’n verhuizing nou in zijn werk? Eerst moet je ervoor zorgen dat je je oude huis gaat opruimen zorg ervoor dat je al je onnodige spullen weggooit. Daarna kun je de spullen die je wel echt wilt bewaren gaan inpakken. Zorg dat je daar voor jezelf een goed systeem in vindt. Pak bijvoorbeeld per kamer in. Als je dan je spullen uit de kasten hebt ingepakt haal dan meteen je kast uit elkaar. Begin vroeg van tevoren met het inpakken om extra stres te voorkomen. En dan de dag van de verhuizing zelf. De meeste mensen ervaren dit als heel chaotisch, maar dit ligt volledig aan jezelf. Zorg dat één iemand die dag de leiding neemt en laat iedereen met vragen naar die persoon gaan. Neem ook de tijd voor dingen je wilt niet dat er dingen stuk gaan omdat je dingen te snel doet. Aan het einde van de verhuizing zal je erg moe zijn. Daarom is het verstandig om als eerste je bed in de slaapkamer in elkaar te zetten, zodat je wel gewoon naar bed kan s’ avonds.