woning isoleren

Je woning isoleren, zo doe je dat

De dagen worden langzamerhand weer korter, kouder en donkerder. Omdat het buiten zo grauw en koud is willen we het binnen in huis natuurlijk extra warm en gezellig maken. Hierdoor kunnen de kosten voor energierekeningen nog wel eens heel hoog oplopen en dat is eigenlijk heel erg zonde. Door wat kleine aanpassingen te doen kun je namelijk heel makkelijk en snel zelf je huis isoleren. Sta dus eens stil bij het isoleren van je woning en bekijk wat er allemaal mogelijk is. Indien je sinds een aantal dagen door een verhuisbedrijf bent verhuisd en je nog de energiezuinigheid van je nieuwe woning in kaart wilt brengen zijn deze tips erg bruikbaar. Op deze manier ben je beter bezig voor het milieu en dit is tegelijkertijd ontzettend fijn voor je eigen portemonnee. Door je huis goed te isoleren ervaar je dus dubbel zoveel voordeel. 

Maak de kieren dicht

Het is natuurlijk ontzettend vervelend wanneer je binnen een enorme toch voelt. Dit betekend namelijk dat er koude lucht naar binnen is gekomen en dat kostbare warme lucht naar buiten is gegaan. Deze tocht komt binnen door de kieren van ramen, muren en zelfs door de brievenbus. Gelukkig kunnen deze kieren vrij eenvoudig worden dichtgemaakt en kost dit niet zoveel geld. Voel maar eens met je handen waar er tocht naar binnen komt en maak deze gaten vervolgens dicht met speciale tochstrips of speciale deurblokkades of met een extra onderdeel voor op je brievenbus. 

Vloerverwarming

Wat vaak het geval is, is dat de vloer in huis koud is. Zelfs in een goed verwarmd huis zie je dat de vloer vaak erg koud is. Het hoger zetten van de verwarming heeft in zulke gevallen geen zin aangezien deze warmte vrijwel direct weer verdwijnt. Wat wel erg goed zou helpen is het aanleggen van vloerverwarming. Hierdoor zul je nooit meer koude voeten krijgen en dat voelt vooral in de winter heerlijk. Vind je het aanleggen van vloerverwarming door het gehele huis teveel werk of te duur? Kies er dan voor om alleen de belangrijkste ruimtes te verwarmen zoals de badkamer en de keuken. 

De gordijnen kun je gebruiken

Gordijnen hebben meerdere functies. Zo laten ze de woonkamer er mooi uitzien en zorgen ze ervoor dat jij heerlijk kunt slapen in een pikdonkere kamer. Ook verhogen ze je privacy en houden ze daglicht tegen. Een functie van gordijnen waar je misschien niet meteen aan zou denken is het verbeteren van de isolatie in je woning. Dichtstaande gordijnen zorgen er namelijk voor dat lucht stil komt te staan waardoor deze op kan warmen. Hierdoor wordt het in huis warmer en gaat er geen kostbare lucht verloren. Zodra je de volgende ochtend beneden komt moet je echter wel meteen de gordijnen weer open gooien zodat je kunt genieten van de warmte van de zon. 

Ventileren is juist goed

Het zal misschien niet meteen iets zijn dat in je opkomt maar wanneer je wilt gaan isoleren in je huis is het een goed idee om gebruik te maken van de openingen in je huis die ook wel ventilatieopeningen worden genoemd. Lucht die hierdoor naar binnen komt wordt namelijk opgewarmd en schoon gemaakt. Super handig dus.

Volg bovenstaande tips op om je huis beter te isoleren. Ga na waar er voor jouw woning nog mogelijkheden liggen en geniet van alle voordelen.