voortuin ontwerpen

Je voortuin ontwerpen? Vergeet deze zaken niet

Het is alweer bijna lente. Dat betekent dat je huis weer lekker fris en schoon moet zijn. Veel mensen houden daarom rond deze tijd een grote voorjaarsschoonmaak waarin ze hun hele huis opruimen en schoonmaken. Maar ook aan de andere kant van je kunststof voordeur moet in de lente de boel en weer mooi en netjes bij staan. Daarom zijn veel mensen rond deze tijd ook in de tuin te vinden. Mensen maken de tuin weer mooi en netjes voor de zomermaanden die komen gaan. De oude bladeren worden weggehakt en nieuwe frisse plantjes, leuke struiken  en mooie kleurrijke bloemen worden geplant.

Planten in de tuin

Een belangrijk onderdeel van een mooie en verzorgde voortuin zijn vanzelfsprekend mooie planten en bloemen. Er zijn allerlei verschillende soorten planten en bloemen die je in je voortuin zou kunnen planten. Je kunt bijvoorbeeld kiezen voor mooie kleurrijke bloemen zoals rozen of heide. Je kunt ook kiezen voor wat grotere planten en struiken. Een buxus plant is een voorbeeld van een mooie sterke plant. Wanneer je toch liever voor iets met meer bloemen en kleur wilt gaan is een rhododendron een hele goede aanrader. Je kunt natuurlijk ook heel goed al deze verschillende soorten samen in de tuin zetten. Het is leuk om verschillende soorten mooie planten en kleurrijke bloemen bij elkaar te zetten.

Decoraties in de tuin

Naast planten is het ook leuk om je tuin leuk aan te kleden met verschillende leuke decoraties. Wanneer je een schutting in de tuin heb kun je hier bijvoorbeeld leuke dingen aan hangen. Dingen die je aan je schutting kunt hangen zijn bijvoorbeeld mooie lampjes of een bord met een leuke spreuk. Verder is het ook altijd leuk om een plekje in je tuin de maken waar je vogeltjes voeren kunt. Bij dit plekje kun je zelfs een badje toevoegen zodat de vogeltjes een bad kunnen nemen. Ook een bankje in de tuin is een leuk idee om toe te voegen. Wanneer je kunststof deuren hebt zou een mooie kunststof bank goed in je tuin passen. Een andere optie voor een mooie tuinbank is een tuinbank van hout. Met een tuinbank heb je een fijne plek in je tuin om te kunnen ontspannen.