Je tuin op elegante wijze afsluiten

Je tuin op elegante wijze afsluiten

Ben je op zoek naar privacy in je eigen achtertuin? Wil je ongenode gasten graag buiten je erf houden? En wil je jouw tuin op elegante wijze af kunnen sluiten? Dan is een houten tuinpoort zeker wat voor jou. Niet alleen biedt deze poort jouw voldoende privacy, ook worden ongure personen en ongenode gasten buiten je erf gehouden. Daarnaast sluit je met een tuinpoort jouw erf op elegante wijze af.

De voordelen van een tuinpoort

Je hoort steeds vaker verhalen van personen die zomaar het erf of de tuin betreden, zonder dat ze daartoe uitgenodigd zijn. Criminelen, maar ook vasthoudende verkopers lopen je tuin in, zonder dat je daarom gevraagd hebt. Dat is uiteraard niet de bedoeling. Je wilt dat stukje privacy graag behouden. Een tuinpoort, in combinatie met een schutting, haag of muur, kan dit voorkomen. Zo wordt je hele erf afgesloten en kun jij met een gerust hart buiten zitten zonder gestoord te worden. Een ander voordeel van een tuinpoort is de sierlijke uitstraling. Met een tuinpoort maak je jouw woning helemaal af.

Verschillende soorten poorten

Tuinpoorten kun je kopen in veel verschillende soorten, stijlen en formaten. Zo kun je een boogpoort laten maken, waarbij met een mooie ronde boog een extra uitstraling wordt meegegeven aan de poort. Ook Hunepoorten, met een dichte onderzijde en een doorkijk aan de bovenkant, zijn erg populair. Daarnaast zou kun je ook kiezen voor Kruispoorten, Heerepoorten of Statepoorten. Naast de stijl, kunnen ook de afmetingen enorm verschillen. Kies jij voor een hoge poort waar je niet overheen kunt kijken, of biedt een lager model voldoende privacy voor je. 

Op maat laten maken

Er zijn poorten te koop die je in standaard afmetingen en modellen kunt verkrijgen. Helaas zijn deze modellen niet uniek en is de kans groot dat je hem elders ook tegenkomt. Wil jij iets unieks? Dan is een houten tuinpoort op maat zeker wat voor jou. Niet alleen heb je dan een model die je tuin afsluit, welke je nergens anders tegen zult komen. Ook is deze poort geheel naar jouw wens geproduceerd en gemonteerd. Je kunt dus helemaal de stijl van jouw woning en tuin doortrekken en er zo een geheel van maken. Ook kun je met extra opties de tuinpoort naar jouw wens uitbreiden. Denk bijvoorbeeld aan automatisering. Hoe fijn is het dat wanneer je aan komt rijden, met één druk op de knop de poort zich voor jou opent!