huis aan een investeerder verkopen

Je huis aan een investeerder verkopen: waarom niet?

De meeste mensen die hun huis willen verkopen, doen dit op de vrije markt. Ze staan er dan echter niet bij stil dat er nog andere mogelijkheden zijn om hun woning te verkopen, zoals bijvoorbeeld aan een investeerder. Je huis verkopen aan een investeerder heeft veel verschillende voordelen. Wil je weten wat die zijn? Lees dan vooral verder!

Zonder stress

Ten eerste is het natuurlijk een hele hoop werk om je woning te verkopen op de vrije markt. Eerst dien je een geschikte makelaar te vinden, daarna moeten er foto’s gemaakt worden, een advertentie op Funda gezet worden en moeten er bezichtigingen georganiseerd worden. Maar dat is nog niet alles: ook al het papierwerk moet geregeld worden. Wanneer je besluit je woning te verkopen aan een investeerder, hoef je dit allemaal niet te doen. Dit scheelt je een heleboel werk en daarmee ook veel stress

Eerlijke prijs

Je denkt misschien dat je een veel kleiner bedrag voor je woning ontvangt wanneer je besluit het te verkopen aan een investeerder, maar niets is minder waar. Over het algemeen bieden investeerders een heel eerlijke prijs. Deze wordt bepaald aan de hand van de marktwaarde van je woning na taxatie. Het geboden bedrag is natuurlijk altijd vrijblijvend en in overleg kan het zelfs bijgesteld worden. 

Snel van je huis af

Ten slotte is het verkopen van je woning aan een investeerder misschien wel de snelste manier om van je huis af te komen. Door het korte verkoopproces zonder rompslomp is de verkoop vaak al binnen een week afgerond. Hierdoor is deze manier van je huis verkopen ideaal voor mensen die haast hebben met het verkopen van hun woning. Denk hierbij bijvoorbeeld aan mensen die al een andere woning hebben gekocht en niet met dubbele lasten willen zitten.