Je eerst boxspring kopen

Je eerste boxspring kopen

Wanneer je jouw eerste boxspring gaat kopen, zul je zien dat er heel wat keuze is. Wellicht zie je door de bomen het bos niet meer! Wij geven je enkele handige tips waar je op moet letten bij de aanschaf van je eerste de boxspring.

Afmetingen van een boxspring

Allereerst is het belangrijk om te bepalen hoe breed en hoe lang de boxspring moet zijn.

Breedte

1 persoons boxspring

Ben je op zoek naar een 1 persoons boxspring? Dan kun je kiezen tussen de volgende maten:

  • 70 cm breed
  • 80 cm breed
  • 90 cm breed

2 persoons boxspring

De afmetingen voor een twee persoons boxspring zijn:

  • 140 cm breed
  • 160 cm breed
  • 180 cm breed

Dan kennen we nog een aparte categorie boxsprings die net tussen deze twee invalt. Dit noemen we een twijfelaar.

Belangrijke tip!

Heb je geen partner en slaap je daarom alleen in bed? Dan is het misschien toch handig om alvast een twee persoons bed te kopen. Je kunt dan bijvoorbeeld gaan voor een 160 cm breed bed. Een boxspring kost soms best veel geld. Je hoeft dan maar één keer een boxspring aan te schaffen.

Let op! Wanneer je op een klein studenten kamertje zit, gaat deze tip niet op! Je hebt dan simpelweg de ruimte niet om een groter bed neer te zetten. Kies dan liever voor een goedkope een persoons boxspring. Na een aantal jaar zul je weer een nieuw bed moeten kopen namelijk. Kijk bijvoorbeeld eens bij een boxspring outlet .

Lengte

De standaard lengte van een boxspring is 200 cm. Ben je echter wat langer? Dan is het verstandig om een langere boxspring te kopen. Je kunt dan kiezen uit een 210 cm of een 220 cm lange boxspring. 210 wordt vaak aangeraden bij personen langer dan 185 cm en de 220 cm lange boxspring raden we aan bij mensen die langer zijn dan 195 cm.

Opties van de boxspring

Verder is het belangrijk om te bepalen of jouw boxspring bepaalde opties moet hebben. Ben je bijvoorbeeld al wat ouder? Dan is een lage instap misschien wel makkelijk. Lees je veel in bed en wil je jouw bed in de juiste stand kunnen zetten? Dan is een elektrisch verstelbare boxspring misschien wel wat voor je. Kortom allemaal dingen die je mee moet laten wegen in je beslissing.

Budget

Tot slot is je budget ook niet onbelangrijk. Heb je een groot budget? Dan zijn de mogelijkheden oneindig. Heb je niet zo’n hoog budget? Bekijk dan eens onderstaande tips:

  • Vraag of er een showroommodel te koop staat in de beddenzaak;
  • Houdt dagaanbiedingen in de gaten;
  • Onderhandel over de prijs;
  • Ga op zoek naar een boxspring outlet.