badkamer stijlvol inrichten

Je badkamer stijlvol inrichten: hoe doe je dat?

Je badkamer op een manier inrichten dat je hem ook écht mooi vindt, en hij een volwaardig onderdeel van je huis wordt. Hoe doe je dat? Hoe trek je de stijl die je in de rest van je woning hebt aangebracht ook door naar de badkamer, die een heel andere functie heeft dan de rest van het huis, en waar aan veel bijzondere eisen moet worden voldaan?

 

Houd de functie in de gaten

Vroeger waren badkamers vooral functioneel. Hij moest waterproof zijn, en makkelijk schoon te maken bovendien. Vaak werd er om die reden gekozen voor een getegelde vloer en eveneens getegelde wanden. Liefst van geglazuurde tegeltjes, want die vielen snel en zichtbaar schoon te maken. Er moest in de badkamer in ieder geval een douche passen, en wellicht ook een bad en een toilet. Er moest ruimte zijn voor een wasbak en het liefst ook wat opbergruimte voor bijvoorbeeld handdoeken. Boven de wasbak een spiegel, met daarachter een medicijnkastje ‘verstopt’. Was er nog ruimte over, dan werd er een wasmachine geplaatst.

Hoe de ruimte eruitzag, dat leek van minder groot belang. Er werd veelal voor wit gekozen; een witte wasbak, witte tegels, witte toiletpot. De douche werd in een douchecabine geplaatst, of achter een douchegordijn. Alles werkte, prima, niks meer aan doen.

Aan de muren van dit soort badkamers, vond je een radiator. Als je geluk had, overigens, want lang niet iedere badkamer was daarmee uitgerust. In eerste instantie ging het om een variant die eruitzag zoals iedere radiator in je huis. In de loop der jaren werd de badkamer radiator aangepast, en extra functioneel gemaakt. Aan deze zogenaamde designradiator kon je heel gemakkelijk je handdoeken ophangen!

Steeds meer onderdeel van het huis

Deze tijden liggen achter ons. Steeds vaker weten we de sfeer van de rest van het huis door te trekken naar de badkamer. Deze is nog steeds functioneel, dat zie je aan de materialen waarmee wordt gewerkt, maar mag ook steeds meer simpelweg mooi en sfeervol zijn.

Het wordt steeds vaker (deels) vervangen door zwart, of natuurlijke kleuren en materialen. De indeling is niet alleen maar praktisch, maar ook mooi, met bijzondere inloopdouches en zelfs radiator die écht design zijn, en niet alleen de naam hebben. Doordat er steeds meer keuze komt in alle aspecten die bij het inrichten van een badkamer komen kijken, wordt ook de badkamer steeds persoonlijker, en steeds meer een met de eigen smaak ingerichte ruimte in het huis. Nog steeds praktisch, nog steeds waterproof, maar ondertussen ook mooi, en helemaal passend bij jouw persoonlijke stijl.