Is een woning in Amsterdam nog een slimme investering

Is een woning in Amsterdam nog een slimme investering?

Amsterdam staat al een hele lange tijd bekend als een mooie plek om te wonen, werken én te investeren in vastgoed. Met de huidige ontwikkelingen op de huizenmarkt zijn er echter ook andere plekken in Nederland ontdekt die hardnekkig de huizen top 10 binnendringen. Heeft Amsterdam zijn beste tijd gekend als belangrijkste vastgoed investeringsstad?

Huidige ontwikkelingen

Er is momenteel een groot aanbod van woningen in onze hoofdstad. De vraag is echter nog steeds groter dan het aanbod, wat een positieve invloed heeft op de vraag van de woning. Ook ver buiten Amsterdam worden huizen verkocht tegen de vraagprijs, of (ver) daarboven.
Omdat Amsterdam van oudsher altijd al een zeer hoge prijs kent voor haar huisvesting, lijkt het erop dat het plafond binnen bereik is. Dat betekent dat de prijzen nog wel stijgen, maar niet meer zo hard als de steden eromheen.

Investeren

Als investeerder ben je natuurlijk op zoek naar het beste rendement. Tegelijkertijd wil je vaak ook zoveel mogelijk zekerheid. Wanneer je je hebt gericht op vastgoed, zul je die twee dingen nauwkeurig moeten afwegen, bij de vraag of Amsterdam een goede investeringsstad voor jou is: Amsterdam biedt de zekerheid dat je huis altijd waardevol zal zijn, maar het rendement buiten Amsterdam is vaak hoger. Zekerheid of rendement dus.

Een andere manier om hier zelf invloed op uit te oefenen is door verschillende stappen te ondernemen, waardoor de waarde van jouw woning omhoog gaat. Denk aan een garage laten bijbouwen of andere complete verbouwingen. Zo kun je de woning er moderner uit laten zien. Een van de manieren om een woning er modern uit te laten zien is door het gebruik van veel glas. Je kunt voor veel verschillende zaken in huis glas op maat laten bestellen bij een partij als GLAZZ.

Nieuwbouwprojecten

De beste manier om te investeren in vastgoed is nog altijd in de nieuwbouw. Als je je goed hebt georiënteerd op de locatie en verdere ontwikkeling van een nieuw project, kun je er redelijk zeker van zijn dat de door jou betaalde prijs zich snel zal terugverdienen. Waar bestaande bouw het nogal eens laat afweten, doordat er zaken moeten worden bijgehouden en vernieuwd, geeft nieuwbouw meer rust en ben je verzekerd van vele jaren zorgeloos genieten van je rendement.
Geïnteresseerd welke projecten binnenkort bij jou in de buurt beschikbaar zijn? Zie hier een handig overzicht voor alle nieuwbouwprojecten in Amsterdam.
Een goede voorbereiding is het halve werk!

Het is natuurlijk van groot belang dat je vooraf alle afwegingen hebt gemaakt, alvorens je je beslissing gaat maken. Een goede voorbereiding is daarom belangrijk. Bepaalde zaken kun je voor jezelf al afwegen:

  • Locatie – wellicht het meest belangrijke. Welke buurt wil je investeren. Weeg hier kosten versus de vraag naar woningen goed af. Kijk ook naar de buurt waar wordt gebouwd.
  • Soort woning: appartement, huis, boerderij, et cetera.
  • Budget, natuurlijk ook een belangrijk element. Zo kun je makkelijker een eerste onderscheid in het aanbod maken.

Nieuwbouwprojecten worden snel verkocht, dus wacht niet te lang met bieden. Met een goede voorbereiding weet jij precies waarop je een mooi bod kan plaatsen.