Investeren in zonnepanelen is het nieuwe sparen

Investeren in zonnepanelen is het nieuwe sparen

Steeds meer mensen kiezen voor zonnepanelen op hun dak. De vraag is sterk gestegen. Ook bij nieuwbouwwoningen zien we steeds meer zonnepanelen op het dak verschijnen. Consumenten worden steeds bewuster over duurzaamheid en hoe ze leven. De trend van meer en nieuwe zonnepanelen zit daarom in de lift. Zeker nu we meer zon zien is het mogelijk om een hoge opbrengst te krijgen met zonnepanelen. Zeker in vergelijking met de spaarrekening is het een goede investering.

Wat is het rendement?

Wanneer we het rendement financieel gezien doorrekenen is het zes procent. De rentestanden op de spaarrekeningen zijn vandaag de dag een stuk lager. Het is daarom goed om te investeren in zonnepanelen. Het rendement komt door een besparing op de energierekening. Daarnaast is het mogelijk om energie terug te leveren aan de energiemaatschappij. Hiervoor krijgt de zonnepanelen energieleverancier een vergoeding. Het heet het terug verkopen van energie aan de leverancier. De naam is salderen. De verrekening vindt ieder jaar plaats bij het vaststellen van de jaarrekening.

De beste plek voor een hoog rendement

Wanneer je een nieuwbouwhuis gaat kopen dan is het goed om de zonnepanelen op de juiste plek te plaatsen. Het beste is als de zonnepanelen op het zuiden gericht staan. Natuurlijk kan dit niet. Het beste is daarom om de panelen richten het oosten tot het westen te plaatsen.

Goedkopere zonnepanelen

De laatste jaren zijn de prijzen van zonnepanelen sterk gedaald. Het is hierdoor nog interessanter geworden om zonnepanelen te nemen. Veel mensen kiezen er dan voor om meer zonnepanelen te kiezen dan nodig. Het is goed om de dakpannen in te ruilen voor zonnepanelen. Hoe meer zonnepanelen je neemt hoe meer energie je kunt opwekken. Het is slim om te zorgen voor een overschot. Op die manier is het mogelijk om ook later meer energie te gaan gebruiken.

Mogelijkheden met de hypotheek

Steeds meer banken bieden de mogelijkheid aan om geld te lenen voor zonnepanelen en andere energiebesparende producten. Bij het kopen van het huis is het goed om extra geld te lenen om een woning te bouwen met zonnepanelen of een warmtepomp. Bekijk de mogelijkheden en ontdek hoe je op een betaalbare manier zonnepanelen op het dak kunt krijgen. Zonnepanelen kopen bij BonGo Solar is een goede optie.

Is wachten een optie?

Investeren in zonnepanelen is het nieuwe sparen

Het is goed om de knoop door te hakken. De zonnepanelen zullen nog wel wat beter worden. Ze zijn echter al een heel stuk beter. Het rendement is gezond en je helpt er het milieu mee. Er zijn voldoende voordelen om niet langer te wachten en om te kiezen voor zonnepanelen. Zeker in vergelijking met de spaarrente is het een goede investering.

Meerdere offertes opvragen

Het is goed om meerdere offertes op te vragen voordat je de zonnepanelen laat plaatsen. Er zijn meerdere aanbieders. Het is een concurrerende markt en er zijn daardoor volop kansen om een goede deal te krijgen. Het kan je veel geld schelen als je meerdere offertes opvraagt. Vergelijk ze goed op de prijs en daarnaast ook op basis van de kwaliteit en de garantie die je krijgt.