leren beleggen in woningen

In 3 stappen leren beleggen in woningen

Graag geven we een korte cursus beleggen voor beginners. We laten je zien hoe je in drie stappen kunt leren te beleggen. Het is belangrijk om voor de drie stappen te weten welke risico’s je wilt nemen en lopen. Op die manier is het mogelijk om te voorkomen dat je ‘s nachts niet kunt slapen. Uiteindelijk is dat het allerbelangrijkste. Laten we starten.

Kies een strategie

Het is belangrijk om een beleggingsstrategie te kiezen. Let hierop de looptijd van de investering, het verwachte rendement en hoe je dit kunt realiseren. Het kan een strategie zijn waarbij je verschillende aandelen koopt met een hoog dividendrendement. Ook kan het een strategie zijn van aandelen waarvan een hoge stijging verwacht wordt. ALs de beleggingshorizon meerdere jaren is dan kun je geduld hebben. Wanneer de beleggingshorizon wat korter is, is het beter om actief te zijn met het kopen en verkopen van de aandelen.

Zet een doel bij de belegging

Het is belangrijk om een doel te zetten bij het rendement wat je wilt hebben. Wanneer het rendement bereikt is, moet je verkopen. Ook is het belangrijk om een doel te zetten tot waar het aandeel mag dalen. Kom je hieronder dan moet je ook de aandelen gaan verkopen. Het is dan wel goed om de verkoop goed te timen. Wat als er nog een dividend komt? Wachten kan. Weet wel dat de koers ook na dividend wat lager zal zijn.

Lees wat je moet lezen

Zorg dat je alle kennis bezit die je nodig hebt. Alleen dan is het mogelijk om ook daadwerkelijk het beter dan de markt te doen. Als je dit doet dan ben je geslaagd met je cursus beleggen en kun je jezelf klaarmaken voor het komende jaar. Beleggen is een kunst waarbij je continu bijscholing nodig hebt.