Huis verbouwen

Huis verbouwen? Dit moet je weten!

Je huis verbouwen is natuurlijk ontzettend leuk om te doen of laten doen mits je er zelf nog niet in woont. Een verbouwing brengt uiteraard ook een hoop stress met zich mee. Daarom is het handig om goed voorbereid te werk te gaan. In dit artikel worden er een aantal punten behandeld die enorm belangrijk zijn als je wilt dat je verbouwing goed verloopt.

Duidelijke wensen

Allereerst moet je weten wat je wilt. Zorg ervoor dat je precies weet wat je wilt. Als je niet weet wat je wilt of erg twijfelt dan is dat niet bevorderlijk voor je verbouwing. Je moet je wensen duidelijk voorleggen aan je aannemer of de mensen met wie je verbouwt.

Goede planning

Zorg er altijd voor dat je een goede planning hebt. Maak de planning niet te strak! Zorg ervoor dat je altijd een beetje speling hebt, zo voorkom je een hoop stress.

De juiste aannemer

Voordat je met de eerste aannemer in zee gaat is het handig om eens goed om je heen te kijken. Nodig meerdere aannemers uit om eens te kijken en vraag naar hun mening, het kosten plaatje en hoe hun er tegen aan kijken. Zo kan je duidelijk afwegen wie de juiste man is voor de klus.

Contract

Als je de keuze gemaakt hebt wie de juiste aannemer is voor de klus dan is het goed om een contract op te stellen. Zorg dat er in het contract duidelijk staat aangegeven wat de afspraken zijn en wat de voorwaarden van de aannemer zijn. Op deze manier weet iedereen waar hij aan toe is en wat hij kan verwachten.

Geef de mensen waardering

Je wilt natuurlijk niet dat er dingen fout gaan of beschadigd raken. Om het risico te beperken is het handig om goed te zijn voor de mensen die in je huis aan het werk zijn.

Kadaster

Als je wilt gaan uitbouwen dan moet je zeker een kijkje nemen in het kadaster of op een kadastrale kaart. Zo weet je zeker dat je niet op andermans grond gaat bouwen.