Hout op maat

Hout op maat laten leveren voor jouw klusproject

Je staat voor een klus en je hebt hout nodig. Hoe pak je dit aan? Ga je naar fysieke winkels en kies je daar je hout uit? Dan breng je het naar huis en gaat het daar zagen. Dat is natuurlijk een mogelijkheid. Een andere mogelijkheid is je hout op maat laten leveren voor jouw klusproject. Wat zijn de voordelen van dit laatste en kost het meer dan wanneer je het hout zelf zou gaan halen en bewerken? Wij zetten hier eventjes op een rijtje waarom je hout op maat zou laten leveren. Laat je inspireren!

Wanneer heb je hout op maat nodig?

Of je nu professioneel schrijnwerker-meubelmaker bent of je bent een gelegenheidsklusser, hout op maat is een groot gegeven in je klussen. Denk bijvoorbeeld aan een eiken tafelblad, een houten lambrisering of houten wandplanken. En wanneer je creatief bent, wordt het nog een stuk erger. Je wilt zelf een bed maken volgens een eigen ontwerp. Of je wilt een bestaande trap bekleden met mooie houten planken. Er zijn zo veel gelegenheden waarbij je met standaard houten panelen niet geholpen bent.

Waarom hout op maat laten leveren?

Al van bij het transport van de zagerij naar de locatie van je project loop je het risico om je hout te beschadigen. Laten leveren is makkelijker en je krijgt gegarandeerd intact hout. Wanneer je volledige panelen hout aankoopt en aan je klus begint, heb je meteen ook heel wat houtafval. En daarbij loop je ook nog eens het risico om eens verkeerd te zagen. Op maat gezaagde panelen of planken zijn onmiddellijk perfect om aan de slag te gaan.

Bespaar tijd en geld

Het bespaart je heel wat tijd om je hout op maat te laten zagen. Denk nog eens aan het project van een eikenhouten tafel. Je kiest je houten paneel uit, laat het op maat zagen en je laat het thuis leveren. Het enige wat je nog moet doen is het op een onderstel monteren en je bent klaar. Of denk aan het maken van bloembakken die precies op je balkon passen. Je bestelt je planken perfect op maat en je steekt je bloembak in elkaar. Het is duidelijk dat dit jou heel wat tijd bespaart. Als hobbyist maakt het jou misschien niet veel uit hoeveel tijd je aan je project besteedt. Voor een vakman daarentegen geldt nog altijd ’time is money’. En bij veel leveranciers van op maat gezaagde planken en panelen betaal je slechts voor het aantal vierkante meter dan je aankoopt. Op die manier bespaar je heel wat geld uit.

Bron: jouwinboedel