Hoe werkt een zuigwagen

Hoe werkt een zuigwagen voor het zuigen van zand?

Onder meer voor het uitdiepen van een kruipruimte kan het gebruik van een zuigwagen raadzaam zijn. De zuigwagen kan al snel 40 tot 60 centimeter zand zuigen, om zo meer ruimte te creëren voor bijvoorbeeld het verbeteren van de isolatie onder de vloer. In dit artikel lees je meer over de werking van een zuigwagen en de manier waarop deze het zand uit de kruipruimte op kan zuigen. Heb jij al eens overwogen om voor het inschakelen van zo’n zuigwagen te kiezen?

Werkwijze bij het gebruik van een zuigwagen

De zuigwagen zal altijd zo dicht mogelijk in de buurt van de ingang naar de kruipruimte onder je woning gepositioneerd worden. Vervolgens sluit men slangen op de zuigwagen aan, om deze vervolgens in de kruipruimte te leggen. De lang is dik genoeg om binnen een korte tijd een flinke laag zand uit de kruipruimte op te kunnen zuigen.

Vrijmaken van leidingen en rioleringen

Door de kruipruimte lopen vaak leidingen en rioleringen. Ook de hoofdkraan zit soms in de kruipruimte. Het is belangrijk dat deze leidingen eenvoudig te bereiken zijn, om bijvoorbeeld te controleren of er sprake is van een vochtprobleem onder de vloer of rond wanden. Een zuigwagen kan het zand rond de leidingen en hoofdkraan wegzuigen, om zo meer ruimte te creëren.

Zuigwagen inschakelen voor het uitdiepen van de kruipruimte

In Nederland zijn verschillende partijen actief, die hulp kunnen bieden bij het uitdiepen van de kruipruimte middels een zuigwagen. Het is verstandig om bij enkele van deze partijen een offerte op te vragen, zodat je een beter beeld krijgt van de kosten voor het inschakelen van een zuigwagen. Over het algemeen beginnen deze kosten vaak bij een bedrag van circa 1.600 euro. De exacte kosten zijn logischerwijs afhankelijk van de hoeveelheid zand die moet worden opgezogen door de zuigwagen.

Meer weten over het inschakelen van een zuigwagen voor het opzuigen van zand? Vraag bij De Kruipruimte Specialist om de mogelijkheden.