Hoe werkt gevelrenovatie

Hoe werkt een gevelrenovatie?

De gevel is uitermate belangrijk voor elk gebouw. Daarom is goed onderhoud erg belangrijk. Preventief onderhoud helpt om je gevel steeds in de beste conditie te houden. Met een gevelrenovatie kun jij de gevel weer in topconditie krijgen. Mits je de renovatie voor de gevel maar uit laat voeren door specialisten. Door gevelrenovatie kan je pand zomaar weer meer waarde krijgen. In elk geval zal de gevel er na de renovatie weer prachtig uitzien. 

Zo wordt zichtbare en onzichtbare schade aan de gevel hersteld

Met gevelrenovatie wordt zichtbare schade aan de muur gerenoveerd. Voorbeelden wanneer een gevel smeekt om renovatie zijn onder andere verzakkingen in het metselwerk of scheuren in de voegen of de bakstenen. Vroeg of laat kan elk pand muur schade oplopen. Dit kan komen door bouw en constructiefouten een sterk verouderde spouwmuur verankering of het kan veroorzaakt worden door de trillingen van het verkeer of door trillingen van bouwwerkzaamheden. Ook dan kan een renovatie voor de gevel noodzakelijk zijn. 

De professionals zullen altijd eerst naar de oorzaak zoeken van de schade

Schakel je een specialist in voor de gevel, dan wordt eerst onderzocht wat precies de oorzaak van de schade is. Vervolgens wordt een gevelrenovatie plan opgesteld en uitgevoerd. De renovatie kan overigens ook het herstellen van onzichtbare schade aan de gevel zijn. Uit recent onderzoek is gebleken dat hoewel van zichtbare schade geen sprake is, gevels toch onveilig en instabiel kunnen zijn. Zeker gevels van gebouwen die vier of zelfs vijf woonlagen hebben en die gebouwd zijn tussen 1945 en 1980 blijken tegenwoordig instabiel. Ook dan is zo’n renovatie de enige optie. Dit zijn met name de panden die beschikken over gemetselde gevels en panden waar later spouw is geïsoleerd. 

Kijk op Reinigingskenners.nl voor meer informatie over gevelrenovatie!

Het repareren van scheuren in de binnen- en de buitenmuren

Mocht je de beschikking hebben over een pand dat voldoet aan deze criteria, laat een specialist in gevelrenovatie dan een inspectie uitvoeren. De specialist is in staat om snel een inventarisatie van de mogelijke risico’s te maken en te beoordelen hoe veilig de situatie precies is. Wat betreft een totale renovatie kan overigens gedacht worden aan het herstellen en versterken van dragende constructies en lateien en het repareren van scheuren in binnen- en buitenmuren. 

Het vervangen en repareren van bakstenen

Gevelrenovatie kan ook het vervangen of repareren van bakstenen zijn, net als een complete buitenmuur renovatie. Verder kan er spouwmuurverankering aangebracht worden, kunnen voegen vervangen worden en kunnen vochtproblemen opgelost worden. Na een professionele gevelrenovatie  is je gevel weer helemaal in orde en kun je er weer jaren tegenaan.