kosten energierekening verlagen

Hoe verlaag je de kosten van je energierekening?

Besparen op je energierekening, wie wilt dat nu niet? Wist je dat iedereen kan besparen op zijn of haar energierekening en dat dit helemaal niet moeilijk hoeft te zijn? In dit artikel lees je de beste tips om de kosten van jouw energierekening te verlagen. Maak er gebruik van en houd iedere maand meer over!

Energierekening vergelijken

De allerbeste manier om te besparen op jouw energierekening, is door jouw energierekening te vergelijken met andere aanbieders. Dit kan bijvoorbeeld via de energievergelijker van Totaalbesparen.com. Op deze manier kun je al gauw enkele tientallen euro’s per maand besparen. Je hoeft dit niet zelf uit te puzzelen. Je kunt eenvoudig online alle energierekeningen met elkaar vergelijken. Voer jouw gebruik, gewenste afname en meer in, en vervolgens zie je de beste energierekeningen voor jou!

Vergeet ook niet om acties bij energieleveranciers in de gaten te houden. Vaak zijn er hoge welkomstkortingen voor nieuwe klanten. Wanneer je ieder jaar dit een beetje in de gaten houdt en overstapt, kun je dus iedere keer geld besparen. Het is een kleine moeite, maar het levert je enorm veel op!

Led verlichting

Heb jij nog oude halogeenlampen in huis? Vervang deze dan voor led verlichting. Led verlichting verbruikt veel minder energie. Hierdoor gaan jouw energiekosten direct omlaag. Led lampen gaan ook nog eens extra lang mee, dus het is een win-win situatie voor jouw financiën.

Zonnepanelen

Zonnepanelen installeren is niet alleen goed voor het milieu, maar ook goed voor jouw portemonnee. Je kunt jouw energiekosten tot wel 100% verlagen, wanneer je gebruik maakt van zonne-energie. Het is natuurlijk wel een behoorlijke investering, maar deze verdien je door de jaren heen dik terug omdat je geen energiekosten meer maakt.

Slim gebruik

Je bespaart al gauw op jouw energiekosten wanneer je slimmer omgaat met jouw elektronische apparaten. Natuurlijk spreekt het voor zich dat je een krultang niet lang aan moet laten staan en elektronische apparaten na gebruik moet afsluiten. Maar wist je dat je door meer inzicht in jouw verbruik nog veel meer kunt besparen? Veel energieleveranciers leveren tegenwoordig een handige tool waarbij je jouw verbruik kunt bijhouden. In de vorm van een tablet kun je zien welke producten je gebruikt en welke niet. Ook kun je via deze tablet aangeven wanneer welke apparaten standaard afgesloten mogen worden. Wanneer jij buiten de deur bent, hoeven jouw tv en computer natuurlijk niet aan te blijven. Door meer inzicht in jouw verbruik en slimme energietools, kun je al snel besparen op jouw energiekosten.

Wil jij ook iedere maand meer geld overhouden voor leuke dingen? Neem dan even de tijd om te kijken hoe jij op jouw energiekosten kunt besparen. Maak gebruik van bovenstaande tips en ook jij kunt beginnen met het besparen op jouw energiekosten.