Hoe u schade door huisdieren in uw appartement kunt voorkomen

Hoe u schade door huisdieren in uw appartement kunt voorkomen

Alle dierenliefhebbers die er zijn, begrijpen de voordelen van het hebben van een harige vriend in huis. Hun loyaliteit en liefde bieden troost en gezelschap. De tijd die je knuffelt of buiten speelt, kan uiteindelijk het meest ontspannende deel van je dag zijn. Het is geweldig, maar huisdieren brengen vaak veel tijd alleen door. En dan kunnen ze in de problemen komen.

 

Wonen in een appartement, de schade die een huisdier kan aanrichten kan duur worden. Wil je weten of je hiervoor verzekerd kan zijn? Vraag het na bij de VvE beheerder van Utrecht. Tussen vlekken en daadwerkelijke vernietiging van meubels, muren of deurkozijnen kunnen zowel katten als honden een hoge reparatierekening oplopen. Gelukkig zijn er veel manieren om destructief gedrag te beteugelen en schade aan huisdieren in uw appartement te voorkomen.

Huisdierenbeleid, toeslagen en borgsommen

Er zijn een paar manieren waarop een beheerder geld bij u kan incasseren in afwachting van schade aan huisdieren. Vaak gaat een bestaande huisdierenpolis als huisdierenovereenkomst in de huurovereenkomst. Dit is een reeks regels die u als huisdiereigenaar moet volgen. Het kan onder meer bepalingen bevatten met betrekking tot toegestane dieren of rassen en gewichtslimieten voor huisdieren.

 

Indien nodig int het management aan het begin van uw huurcontract huisdierentoeslagen of borgsommen. Dit is als een veiligheidsdeken voor alles wat een huiseigenaar moet aanpakken nadat u bent verhuisd. Aanbetalingen worden gerestitueerd als er geen schade is, een vergoeding is dat niet.

 

Deze voorzorgsmaatregelen helpen de kosten te dekken van het aanpakken van veelvoorkomende schade die kan optreden bij zowel katten als honden.

  1.  Tapijtvlekken

Tapijt is een gemakkelijk doelwit voor vlekken, vooral bij huisdieren. Bijna allemaal hebben ze in hun leven minstens één ongeval gehad. Het komt zo vaak voor dat eigenaren van onroerend goed eerst naar vlekken zoeken wanneer een eigenaar van een huisdier een appartement verlaat.

 

“Dit is de meest voorkomende en gemakkelijk op te merken schade aan huisdieren”, zegt Olivia Beck van Goodlife Property Management, “meestal in de vorm van huisdierenurine.” Als een ouder huisdier regelmatig een ongelukje heeft, kun je het het beste voor controle naar de dierenarts brengen.

 

Huisdieren kunnen u niet vertellen wanneer er iets mis is, en ongelukken kunnen een manier zijn om met u te communiceren. Als u een jonger huisdier heeft, zijn herhaalde ongelukken soms een teken van gedragsproblemen. Door hun toegang tot gebieden met tapijt te beperken, kunnen ongevallen worden verminderd.

 

Als er zich een ongeluk voordoet, kunt u dit het beste opruimen zodra u het weet. Houd tapijt- en vloerreiniger bij de hand die vlekken en geur van huisdieren aanpakt. Elke tapijtvlek wordt niet volledig gewist, maar je zult er zeker veel schoner uitzien.

 

  1. Kattenkrabben

Als katten willen krabben, is niets veilig. Meubels, dekens, muren en tapijt worden allemaal het slachtoffer. Dergelijke schade gebeurt snel in een appartement. Voor je het weet is een deuropening of bankarm vernietigd. Het is echter mogelijk om ze af te leiden van hun destructieve manieren.

 

“Een krabpaal is essentieel voor elke gezonde, goed afgestelde kat”, zegt Shelley Wester op Petfinder. Het biedt hen een geschikte uitlaatklep voor hun drang om te krabben, samen met een plek om zich uit te rekken en te oefenen. Met een stevige kattenkrabpaal die rechtop blijft staan, komen ze eerst hier en stoppen met het beschadigen van je appartement.

 

Een andere manier om de energie van een kat om te buigen is met een verscheidenheid aan speelgoed. Vooral gemotoriseerde opties of dingen met lasers doen het goed. Deze trekken de aandacht van een kat als je er niet bent om met ze te spelen.

 

  1. Vernietiging van honden

Honden kunnen destructief worden als ze eenzaam zijn. Lange periodes thuis betekenen ook opgehoopte energie die ze niet kunnen vrijgeven. “Het kan een puppy zijn, het kan een oudere hond zijn, maar als je merkt dat je thuiskomt en je hond maakt gewoon dingen kapot… ze hebben meer beweging nodig …” zegt Dana Humphrey, ook bekend als “The Pet Lady”, die dit probleem bespreekt in de Hartford Courant.

 

Het energieniveau bij honden kan per ras verschillen. Degenen die de meeste beweging nodig hebben, zijn onder meer Labs, Duitse herders, Terriers en Retrievers, evenals bepaalde collies en husky’s. Dit zijn misschien niet de beste appartementsbewoners, maar ongeacht het ras kun je een uitlaatklep bieden voor te veel energie.

Pak het probleem aan en breng aanpassingen aan om schade door huisdieren in uw appartement te voorkomen

De beste reactie die u kunt hebben als uw huisdier uw appartement beschadigt, is om te voorkomen dat het probleem een ​​normaal probleem wordt. Door het gedrag van uw huisdier aan te passen met de juiste speeltjes, accessoires en diensten kan toekomstige schade worden voorkomen. Dit stelt u in staat om het probleem zo goed mogelijk op te lossen om een ​​gemakkelijkere verhuizing te garanderen wanneer de tijd daar is.

 

Komt u in een appartement terecht waar er nog schade is van vorige bewoners? Ongeacht of het door de huisdieren komt of de bewoners zelf, neem dat contact op met de Utrechtse VvE beheer. Wij zullen de schadeclaim zo zorgvuldig mogelijk voor u afhandelen. Voor meer info en vragen, ga dan snel naar onze website utrechtsevvebeheerder.nl.