kamerplanten

Hoe stijl je jouw huis met kamerplanten?

Kamerplanten zijn iets wat in onze beleving in ieder huis zou horen. Het geeft je huis veel meer karakter, gezelligheid en het is bovendien goed voor de luchtkwaliteit in jouw huis. Kamerplanten kan je natuurlijk kopen in de tuincentra, maar een andere populaire manier tegenwoordig is online planten kopen.  In deze blog nemen we je graag mee in hoe je jouw huis nou mooi kan stijlen en welke planten bij welk interieur goed passen.

Heb je een modern of strak interieur?

Heb je een strak interieur dan hou je wellicht ook niet zo van hele opvallende bloemen, maar wil je juist planten die aansluiten bij je strakke interieur. Ons advies is dan ook meer te gaan kijken naar planten die mooi groen zijn, niet te druk zijn en het gehele jaar dezelfde look hebben. Ook helpt het om goed te kijken naar de bladeren van de plant. Grote bladeren geven een rustigere uitstraling dan kleine blaadjes. Een plant die goed zou passen in een strak interieur zijn de Strelitzia’s. Met name de Strelitzia Reginae of Strelitzia Nicolai zouden mooie toevoegingen zijn aan je interieur. Hier komt weliswaar wel 1x per jaar een bloem uit, maar ook deze bloem is weer ‘strak’ kwa uiterlijk. Heb je een modern of strak interieur? Dan raden we je aan een Strelitzia te kopen. Strelitzia kopen doe je bijvoorbeeld bij Pots & Plants.

Een wat meer landelijke of bohemian stijl

Bij een Bohemian of landelijke stijl mag je best een plant hebben die wat meer opvalt in je huis. Mooie planten die het goed doen in een Bohemian of landelijke stijl zijn bijvoorbeeld de Alocasia Zebrina, Dieffenbachia, maar ook zeker de Monstera Deliciosa (Gatenplant). Deze planten hebben net een wat opvallerende uiterlijk dan bijvoorbeeld Strelitzia’s dat hebben, maar geven je huis toch een mooi karakter.

Een industriele look

Bij een industrieel interieur kan het best lastig zijn mooie planten te selecteren. Wij raden meestal aan om voor een industrieel interieur te kiezen voor planten met een donker blad. Voorbeelden zijn de Monstera Deliciosa, de Ficus Elastica (rubberplant), Ficus Lyrata (Tabaksplant) en de Zamioculcas doet het ook altijd goed in een industrieel interieur.

Wat je stijl ook is, er past altijd een plant in de ruimte waar je dit zou willen. Sterker nog, de juiste plant versterkt je stijl van interieur alleen maar. Kom je er niet zo goed uit, wil je gewoon wat advies of heb je andere vragen? Vraag het vooral even na bij ons!