Hoe overleef ik mijn verbouwing

Hoe overleef ik mijn verbouwing?

Verbouwen kan een hele onderneming zijn en veel stress met zich mee brengen. Om de verbouwing in goede banen te leiden, zijn er een aantal zaken waar je rekening mee kunt houden. Het is belangrijk om een duidelijke volgorde te hebben voor je verbouwing, zodat er niet zaken door elkaar heen lopen. In het onderstaande artikel geef ik je een aantal handvaten om je verbouwing zo soepel mogelijk te laten verlopen!

Begin bij het begin

Het is belangrijk om van te voren een checklist te maken met alle zaken die je wilt aanpakken tijdens de verbouwing. Neem in die checklist ook op alle administratieve zaken die bij de verbouwing komen kijken. Kijk ook naar de huidige staat van het huis, zijn er bijvoorbeeld externe bedrijven nodig om vloeren te verwijderen of om muren te slopen. Of ben je in staat om de volledige verbouwing op je te nemen?

Maak een moodboard

Het inrichten van je huis is een van de moeilijkste dingen. Ook hier is het van belang dat je goed bedenkt hoe je dit gaat doen, wil je een stylist inhuren of ga je zelf de hele inrichting verzorgen? Om een goed beeld te krijgen van je stijl, kun je inspiratie op doen via bijvoorbeeld Pinterest of Instagram. Je kunt afbeeldingen van je stijl opslaan en als al deze afbeeldingen vervolgens bij elkaar zet, heb je een soort moodboard gecreëerd van je eigen stijl.

Eerst denken en dan doen

Waar sommige direct willen beginnen met slopen, is het verstandig om eerst goed na te denken over wat je wilt. Het zou namelijk zonde zijn als je een muurtje uit de woning tikt, die best had kunnen blijven staan. Het plannen en budgetteren is de basis van een goede verbouwing. Wanneer je niet de enige bent die in het huis gaat wonen, is het verstandig om met het gezin rond de tafel te gaan zitten over wat jullie allemaal willen en of dit ook daadwerkelijk haalbaar is.

Hopelijk helpen deze tips je bij het uitvoeren van een verbouwing, zodat je straks heerlijk samen met je gezin kunt genieten van jullie nieuwe onderkomen!