strandtuin aanleggen

Hoe leg je een strandtuin aan

De zomer is de ideale gelegenheid om het strand te bezoeken. Heerlijk op je handdoek liggen, lekker zonnen en als het warm genoeg is wellicht nog zwemmen in de zee. Maar tenzij het strand bij je om de hoek is, heeft niemand zin om elke dag op en neer te reizen naar het strand. Soms wil je ook maar een uurtje zonnen en heb je geen zin om op en neer te reizen voor een uurtje zonnen. Daarom is een strandtuin de ideale oplossing. Je hoeft niet meer naar het strand toe, maar brengt het strandgevoel naar jouw tuin toe. Maar hoe maak je jouw eigen strandtuin? Een hovenier in Almere legt uit hoe jij een strandtuin aan kan leggen.

Bestrating

Een strandtuin kan natuurlijk niet zonder een echte beleving. Daarom is het erg leuk om een schelpenpad aan te leggen, zodat het net lijkt alsof je over het strand loopt. Leg daarnaast van steigerhout een leuk terrasje aan en je hebt de ultieme strandbeleving al.

Inrichting

De beleving bij een strand is natuurlijk dat je even helemaal niks doet. Daarom is het handig ervoor te zorgen dat je onderhoudsvriendelijke planten in de tuin zet, zodat je hier niet te veel aandacht hoeft te besteden. Ook moet je een relaxed gevoel kunnen krijgen, zorg dus dat je ligstoelen hebt en een hangmat. Zet hier nog een parasol bij en je hebt de relaxte omgeving die je wenst.

Water

Een strand heeft natuurlijk een zee, dus een strandtuin kan niet zonder water. Hierbij zijn 2 opties mogelijk; een vijver of een zwembad. Als je een zwembad aanlegt hoeft die niet groot te zijn, het gaat erom dat je even lekker het water in kan springen. Een vijver aanleggen is natuurlijk het mooist met zand en waterplanten eromheen. Zorg wel dat je een vijver hebt waar je in ieder geval kan pootje baden.

Mocht je nog meer tips willen, kan je altijd bij bouman hoveniers terecht.