huis groener maken

Hoe kun je je huis groener maken?

Veel mensen vinden milieu belangrijk en die groep wordt alsmaar groter. We moeten iets doen aan de manier waarop wij op deze planeet leven, want zo gaat het niet goed. Een deel van die verandering moet komen uit grote bedrijven en regeringen, maar wij als bewoners moeten ook ons steentje bijdragen aan de vermindering van de vervuiling van de aarde. Gelukkig zijn er tal van manieren om groener te leven, zo kun je een elektrische auto rijden, of minder met het vliegtuig op vakantie gaan. Je kunt er ook voor kiezen om groener te gaan wonen. Groener wonen heeft niet alleen voor de planeet voordelen, maar ook voor jou. Zo heb je een fijnere omgeving om in te wonen die beter is voor je gezondheid. Een aantal manieren waarop je jouw huis kan vergroenen lees je hier.

Groener huis maken

  •   De kleine dingetjes. Dingen als afval scheiden en zo min mogelijk plastic gebruiken kunnen al enorm veel helpen bij het groener maken van jou huis. Nederlanders kopen namelijk veel te veel eten, maar eten het niet allemaal op en gooien het dan weg. Als je beter let op wat je wel en niet nodig hebt kun je gemakkelijk een stuk groener leven.
  •   De grote dingen. Als je de bovenstaande tip volgt kom je al een heel eind, maar dat is nog niet genoeg. Je kunt daarom gaan kijken naar een grotere aanpak. Dat kan door bijvoorbeeld een sedumdak aan te leggen. Dat is mooier, beter voor je gezondheid en bespaart geld op de lange termijn. Je levert dus niks in en krijgt een beter huis er voor terug. Hoe goed is dat? Natuurlijk is een sedumdak aanleggen niet goedkoop, maar gelukkig kun je wel een sedumdak subsidie aanvragen. Je krijgt dan een deel van de kosten terug omdat jij iets goeds doet voor het milieu.

Groener wonen is iets wat we met ons allen zullen gaan doen,  je kan door deze kleine en grote aanpassingen al veel doen om groener te wonen en te leven.