Hoe kies je een ontruimingsbedrijf

Hoe kies je een ontruimingsbedrijf?

Een woningontruiming kan op verschillende manieren gedaan worden en ook elk bedrijf is anders. Daarom is de vraag ‘hoe vind ik het juiste ontruimingsbedrijf’ ook niet altijd makkelijk te beantwoorden. Toch gaan we ons best doen jouw daar bij te helpen.

Waarvoor schakel je een ontruimingsbedrijf in?

Een woningontruiming houdt in dat een woning volledig leeg gehaald wordt vanwege een verhuizing, of bijvoorbeeld een overlijden. Doordat dit vaak gedaan moet worden in stressvolle tijden is het handig een ontruimingsbedrijf in te schakelen. Er zijn verschillende taken die zo’n bedrijf voor jou kunnen uitvoeren. De grootste daarvan is natuurlijk de ontruiming zelf. Maar ook het schoonmaken van de woning, het maken van bijvoorbeeld scheuren in het bang en het verwijderen van mogelijk tapijt zijn hier onderdelen van. Bij een ontruiming hoort ook het uitzoeken van de spullen en het weggooien en doneren van meubels die je zelf niet meer nodig hebt. Weet je nog niet wat je met jouw spullen moet? Dan kun je deze laten opslaan.

Waar moet je op letten?

Wanneer je op zoek gaat naar een ontruimingsbedrijf zijn er een aantal dingen waar je bij stil moet staan. Je wilt namelijk niet dat je achteraf zelf nog overal bij langs moet om te kijken of het ook echt goed is gedaan.

  1. De klik. Dit klinkt misschien een beetje gek, maar het is belangrijk dat je goed kunt overleggen met het bedrijf, en dan is een klik hebben erg voordelig. Je wilt namelijk niet dat ze spullen beginnen weg te gooien die je graag wilde bewaren. Door goede afspraken te maken weet je zeker dat het goed komt en kun je het zelf zo veel mogelijk los laten.
  2. De prijs. Deze vind je waarschijnlijk logischer. Je wilt natuurlijk niet te veel betalen voor een ontruiming. Als je gaat verhuizen is alles al duur genoeg. Daarom is het handig om van tevoren te kijken naar wat de gemiddelde prijzen zijn.
  3. Reiskosten. Kies een bedrijf uit de buurt zodat je geen extra reiskosten hoeft te betalen. Dat zou zonde zijn, omdat er waarschijnlijk ook een goed bedrijf bij jou in de buurt zit!

Als laatste is het belangrijk dat het bedrijf er voor zorgt dat alles goed en snel gedaan wordt en de werkers discreet en respectvol te werk gaan. Het zijn tenslotte wel jouw spullen waar ze mee sjouwen. Meer lezen over huisontruiming? Kijk eens hier.