droomhuis kopen

Hoe kan je je droomhuis kopen?

Het lijkt wel alsof iedereen de laatste tijd op zoek is naar zijn eigen droomhuis. Soms vraag je je dan misschien wel eens af hoe zij dat allemaal kunnen betalen, al die huizen. Wanneer je als starter net op de woningmarkt komt, kan dit overweldigend zijn. Een hypotheekadviseur kan bijvoorbeeld goed helpen hierbij, zij kunnen je advies geven over de verschillende soorten hypotheken die er zijn, ook voor een startershypotheek. Er zijn namelijk verschillende soorten hypotheken, je kan een lineaire of een annuïteitenhypotheek afsluiten. Hierbij zou een adviseur kunnen helpen, dan weet je tenminste ook snel hoe hoog je hypotheek kan zijn, en daarbij dan ook hoe duur je droomhuis maximaal kan zijn.

Vervolg stappen

Het is belangrijk om daarna de hypotheek rentes te gaan bekijken, en te kijken voor hoe lang je de hypotheek wil en kan afsluiten. Als je uiteindelijk je gewenste hypotheek voor ogen hebt en weet wat je aan hypotheek kan krijgen, kan je eindelijk op zoek naar jouw droomhuis!

Welke buurt wil je gaan wonen, in welke stad zijn dan de eerst vragen die je jezelf kan gaan stellen. Daarnaast zijn er ook verschillende soorten huizen waar je naar op zoek kan gaan, moderne huizen, nieuwbouw huizen of juist een klus huis waar je zelf alles nog aan kan veranderen. Wanneer iets leuks uit deze vragen komt en met het gewenste budget kan je een aankoopmakelaar in gaan schakelen om je bij de onderhandelingen te kunnen helpen. Zorg er ook voor, dat je naast je hypotheek ook nog eigen geld hebt wat je kan inbrengen. De makelaarskosten en kosten koper en misschien een verbouwing zijn allemaal kosten die je van je eigen geld moet kunnen betalen. Het zou toch vervelend zijn als je uiteindelijk niet je droomhuis waar kan maken omdat je nog niet genoeg had gespaard.

Hou er daarnaast ook rekening mee dat de laatste vaak wordt overgeboden op huizen. Ga dus niet precies op de vraagprijs zitten, ga er vanuit dat je meer moet gaan betalen dan de vraagprijs. Maar hier zal de aankoopmakelaar en de hypotheekadviseur je ook wel genoeg informatie over geven, dit scheelt namelijk ook een beetje qua stad en regio hoeveel je extra moet betalen.