ultieme kerstsfeer

Hoe je in je woning de ultieme kerstsfeer creëert

De feestdagen liggen om de hoek en dit betekent een huis vol gezelligheid en eten. Voor de gasten die je ontvangt is het natuurlijk super leuk als het huis een beetje in de kerstsfeer versiert is. Dit lijkt van te voren een hele opgave, maar je kunt het zo groot en uitgebreid maken als je zelf wilt. Een aanhanger huren en geeft je de mogelijkheid om grote inkopen te doen en alle spullen in één dag te vervoeren. Desalniettemin, kun je het ook kleinschalig houden. De onderstaande items moet je dan in ieder geval in je woning hebben om de kerst echt tot leven te laten brengen.

De kerstboom

De kerstboom is wellicht het meest kenmerkende aspect van kerst. Dit is niet alleen de boom zelf, maar ook de activiteiten eromheen. Het uitzoeken, het meebrengen van de boom naar huis en dan het versieren. Al deze stappen zorgen ervoor dat jij stapje voor stapje steeds meer in de kerstsferen komt. Een kerstboom is dan ook onmisbaar in de woonkamer. De nostalgie die hierbij komt kijken brengt iedere gast in een gezellige sfeer.

Geef kerst een persoonlijk touch

Over activiteiten gesproken, het is altijd leuk om voor kerst een workshop kerstkransen of kerstmanden maken te volgen. Hierdoor ben je zelf actief bezig met de feestdagen en maak je decoraties voor in het huis met een persoonlijke touch. Met trots kun je deze mooie kerststukjes op je keukentafel leggen of ophangen aan de muur.

De entree is belangrijk

Om je gasten een voorproefje te geven van de gezelligheid die je in huis gecreëerd hebt, is het belangrijk om de entree ook lekker te versieren. Zo kun je bijvoorbeeld de zelfgemaakte kerstkrans aan de voordeur hangen en daaromheen mooie kerstverlichting plaatsen. Een andere optie is om een hangende kerstmand te maken en deze bij je entree op te hangen. Al met al, zijn er veel mogelijkheden om je gasten bij aankomst aan te vermaken met jou kerstdecoraties.

De keuze is reuze

Samenvattend, zijn er dus tijdens kerst genoeg kanten die je op kunt gaan met decoraties. Indien je in één dag klaar wilt zijn met alles kun je bijvoorbeeld een aanhangwagen huren om alles in een keer te vervoeren. Ook kun je allerlei kleine decoraties halen die allemaal in je auto passen of het versieren verspreiden over meerdere dagen.

Denk out of the box

Het leuke aan kerst is dat je zo ver kan gaan als je zelf wilt. Het draait om gezelligheid, familie en samenzijn. Maak kerst dan ook persoonlijk. Het ophangen van decoraties helpt om met zijn allen in de kerstsfeer te komen, maar uiteindelijk zijn jij en je dierbaren de genen die de feestdagen compleet maken.