woning schoonhouden

Hoe houd je je woning schoon in de winter?

Het is in alle seizoenen belangrijk om het huis schoon te houden. Veel mensen vinden het fijn om aan het begin van een nieuw seizoen een grote schoonmaak te houden. Bijvoorbeeld omdat ze bij de deur al worden geconfronteerd met RVS kapstokken van Colorhanger die helemaal vol hangen. Het kan daarentegen ook zo zijn dat je er juist tegenop ziet om een grote winterschoonmaak te doen. Vaak lijkt het schoonmaken en opruimen van het huis echter veel meer werk dan het uiteindelijk is. Het is vooral belangrijk om gestructureerd te werk te gaan. Zo kun je door gebruik te maken van een wandkapstok van Colorhanger de gang er al gelijk een stuk netter uit laten zien. 

Maak het huis in delen schoon 

Zeker als je niet zo enthousiast wordt bij het idee van het hele huis schoonmaken kun je dit het beste per kamer doen. Je kan dan bijvoorbeeld in de gang bij de Wandkapstok van Colorhanger beginnen met schoonmaken. Door eerst een kleinere ruimte zoals de gang op te ruimen en schoon te maken wordt je niet overweldigd door alles wat je nog moet doen. Daarna kun je doorgaan naar de volgende kamer maar vergeet ook vooral niet om tussendoor pauzes te nemen. Daarnaast is het handig wanneer je accessoires hebt die niet veel onderhoud nodig hebben zoals RVS kapstokken van Colorhanger. 

Let bij de schoonmaak ook gelijk op de veiligheid 

Wanneer het winter wordt zullen de meeste mensen veel vaker de kachel gebruiken dan in de zomer. Tijdens het schoonmaken van het huis is het daarom een goed idee om te controleren of alle kachels wel veilig aankunnen. Het kan namelijk zo zijn dat de jassen op de wandkapstok van Colorhanger tegen de kachel aan hangen. Als de kleding te warm wordt kan dit zorgen voor een brandgevaar. Ook worden er in de winter door meer mensen kaarsen aangestoken in huis. Ook hierbij is het echter weer van belang dat het aansteken van deze kaarsen niet leidt tot een brandgevaar. In de buurt van de RVS kapstokken van Colorhanger kun je wel gebruik maken van nep kaarsen met een lampje.