interieur veranderen

Hoe één object je interieur compleet kan veranderen

Misschien ben je gewend om je interieur regelmatig te veranderen. Nieuwe meubels, andere decoratie, een likje verf op de muur… Binnen enkele dagen kun je je woning een compleet andere look geven. Maar als je tevreden bent met de meerderheid van je meubels, en ook met de kleur van je muren en je vloer, is het veel interessanter om maar één of twee nieuwe objecten toe te voegen. Heeft dat invloed op de uitstraling en sfeer van je interieur? Jazeker! Hoe je ervoor zorgt dan je met één object je decoratie wat meer stijl of energie geeft, lees je hier.

Kies een uniek object

Of het nu klein of groot is, een uniek object zal zeker opvallen in je woning. Kies je voor iets dat iedereen al in huis heeft, bijvoorbeeld een fauteuil van een bekende woonboulevard, of een grote klok die ook bij de helft van je vrienden hangt, zal het niet echt opvallen. Kies dus voor iets dat uniek is, en dat niet veel mensen hebben. Een handgemaakt object is natuurlijk de ideale oplossing. Maar ook een Vintage look vloerkleed kan een prachtige blikvanger zijn in je woonkamer.

Kies een groot meubelstuk als blikvanger

Wil je echt een wow-factor in je woonkamer, kantoor of slaapkamer, ga dan voor een groot meubelstuk dat je niet kunt missen. Maar ook hier geldt: het moet uniek en speciaal zijn. Een grote kast met een simpele uitstraling heeft veel minder invloed op je interieur dan een antiek Oosters meubelstuk bijvoorbeeld. Wil je echt iets unieks, dan kun je een Chinese kast kopen! Het is zeker een investering, maar de kans is klein dat je iemand kent met dezelfde prachtige en unieke kast.

Wil je liever geen grote kast, dan kun je natuurlijk ook een nieuwe bank kopen in een geweldige kleur, of een grote lamp. Kies altijd voor iets dat opvalt en apart is, maar dat wel helemaal bij jouw smaak en stijl past.

Voor het kleine budget

Als je niet veel geld aan je nieuwe inrichting uit wil geven kun je leuke tweedehands (vintage) spullen kopen. Ook een oud meubelstuk zelf pimpen met wat verf en accessoires is een leuk en voordelig idee!