bult in de vloer te repareren

Hoe een bult in de vloer te repareren?

Doordat grondverschuivingen en kozijnen inklinken, is er meestal een kleine variatie in vloerniveau. Als u echter een merkbare bult in de vloer heeft, is er waarschijnlijk iets anders aan de hand onder het vloeroppervlak. Sommige vloer bulten zijn eenvoudig en goedkoop te repareren, terwijl andere professionele aandacht vereisen. Hoe dan ook, parket onderhoud, is een belangrijk onderdeel van het behouden van de vloer.

Onderliggend probleem

Als de bult in de vloer sponzig aanvoelt of meegeeft wanneer u erop loopt, is de meest waarschijnlijke oorzaak van het probleem de ondervloer die losraakt van de ondervloer. Als de vloer linoleum of laminaat is, vereist het bevestigen van de ondervloer het verwijderen van de vloer, het opnieuw vastlijmen van de ondervloer op de ondervloer en het installeren van een nieuwe vloer.

Als de ondertapijt zich onder de vloerbedekking bevindt, maakt u de vloerbedekking los van de kleefstrip en rolt u deze terug om de gebochelde onderlaag bloot te leggen. Nadat u de ondervloer weer op de ondervloer hebt bevestigd, moet u het tapijt terugplaatsen en opnieuw spannen. Als de vloerbedekking een dikke pool heeft, kunt u ook de tapijtvezels voorzichtig scheiden en een schroef door het gebochelde gebied steken om de ondervloer terug naar de ondervloer te “zuigen”. Als je dit probeert, gebruik dan een kleine schroef met platte kop die niet blijft steken als je over de vloer loopt.

Ondervloer delaminatie

De standaard ondervloer bevat multiplex of OSB-platen (Oriented Strand Board). Beide soorten platen worden vervaardigd door middel van een lamineerproces waarbij lijm en druk worden gebruikt om de panelen te vormen. Wanneer de lijm loslaat, door vocht of een fout van de fabrikant, zwelt de plaat op, of “delamineert” en veroorzaakt een bult in de vloer. De enige manier om een ​​delaminatie probleem van de ondervloer op te lossen, is door het aangetaste deel van de plaat uit te snijden en te vervangen. Je kunt het niet spijkeren of vastschroeven omdat het gedelamineerde gedeelte zijn structurele integriteit heeft verloren.

Kromgetrokken balk in nieuwbouw

Vloer bulten als gevolg van problemen met de balken behoren tot de meest kostbare en arbeidsintensieve reparaties. Bij nieuwbouw moet een ondervloer die over een kromgetrokken balk is geïnstalleerd, de ondervloer verwijderen, zodat de bouwer het hoge deel van de balk kan scheren voordat hij de ondervloer opnieuw installeert.

Gebroken of gesneden balk

Sommige bulten op de vloer duiden op structurele problemen. Als de bult niet te wijten is aan hechting van de ondervloer of delaminatie van de ondervloer, kan dit het resultaat zijn of een of meer gebroken of gesneden balken. Door een balk boren om sanitaire leidingen of leidingen te installeren, kan de balk verzwakken tot het punt van breuk. Wanneer dit gebeurt, zakt het gebroken of gesneden gedeelte, dat geen horizontale ondersteuning meer heeft, door en het andere uiteinde van de draagbalk, dat op een balk of muur in de kruipruimte rust, duwt omhoog, waardoor een bult in de vloer erboven ontstaat.

Het oplossen van dit type balk probleem kan het beste aan de profs worden overgelaten. Reparaties kunnen de installatie van nieuwe balken of structurele belastingoverdracht omvatten door een maaibord te construeren en trimmer balken toe te voegen. Omdat het frame van de vloerbalk het hele huis ondersteunt, moet een ingenieur de configuratie van de kop, de afmetingen van het hout en de mate van ondersteuning bepalen die nodig is om het probleem veilig op te lossen. Hoewel een gebroken balk een groot probleem aangeeft, is dit niet de meest waarschijnlijke oorzaak van een bult in de vloer.