loungehoek

Hoe creëer je een loungehoek?

Bij een groot huis kan het zijn dat je veel ruimte over hebt. Een loungehoek kan de perfecte aanvulling zijn voor een grote lege ruimte. Een loungehoek geeft de nodige ontspanning die je nodig hebt na een drukke dag. Verder kun je de loungehoek inrichten zoals je zelf wilt. Met de leukste accessoires past de loungehoek helemaal bij jouw huis.

Wat houdt het in?

Een loungehoek is eigenlijk een luxere zithoek in je woonkamer. Na een lange drukke dag is het ideaal om in zo een zithoek te ploffen. Ook is het gewoon een plek in het huis waar iedereen samenkomt en uiteindelijk gezellig de dag met elkaar bespreekt en uitrust. Voor de perfecte zithoek kun je eventueel meubels op maat laten maken door Anselm Oome de Meubelmaker uit Tilburg. Zo weet je zeker dat je alle ruimte nuttig gebruikt.

De bank

Je kunt de inrichting zelf bepalen, zolang je het maar niet te vol maakt. Zo mag een grote luxe bank zeker niet ontbreken. Dat is namelijk het belangrijkste element van de loungehoek. Tegenwoordig is het uiterlijk van het bankstel belangrijker dan het zitcomfort ervan. Voor jongeren maakt het in principe niet uit wat voor zitcomfort de bank heeft. Daarom kiezen ze meestal voor een bank met een liggedeelte. Voor oudere mensen is het vaak belangrijk om een bank met hogere zitting te nemen. Zodat ze makkelijker kunnen opstaan en een fijnere zithouding hebben. Bij de bank kun je eventueel een tafeltje zetten om snacks neer te leggen.

Accessoires

Natuurlijk is de zithoek niet compleet zonder accessoires. Door accessoires te gebruiken geef je de zithoek een knusse en warme sfeer. Dat kunnen kussens en dekens zijn. Je hebt ze in verschillende kleuren en formaten. Als je een speels effect wilt creëren dan kun je verschillende kleuren en patronen met elkaar combineren. Zo creëer je een gezellige sfeer.

Wat te doen?

Maar wat kun je nou precies allemaal doen in een zithoek? Natuurlijk ontspannen na een lange werkdag. Verder kun je eventueel een powernap doen als je bank met een liggedeelte hebt. Ook is het een plek om tv te kijken en spelletjes te spelen. Kortom je kunt het zo leuk en gezellig maken als je zelf wilt.