Hoe creëer je een industriële woonkamer

Hoe creëer je een industriële woonkamer

Op dit moment is de industriële woonstijl ontzettend populair. Steeds vaker zien we dat mensen hun woonkamer industrieel inrichten. Maar hoe zorg je er nou voor om de hele ruimte een industriële look te geven? Wij geven in dit artikel leuke ideeën en tips om zelf een industriële woonkamer te creëren!

Wat is kenmerkend voor de industriële woonstijl?

Een industriële woonkamer is op dit moment helemaal hip. Deze woonstijl staat bekend om de robuuste en stoere uitstraling. Vaak wordt er gekozen voor natuurlijke materialen, zoals hout, metaal en beton. Dit geeft je interieur een robuuste en karakteristieke look. Vaak wordt er gekozen voor neutrale kleuren, zoals zwart, wit en grijs.

Welke industriële meubelen voor in de woonkamer?

Om je woonkamer industrieel in te richten is het uiteraard nodig om gebruik te maken van meubels met een industrieel karakter. Maar welke industriële meubels mogen niet ontbreken in je woonkamer? En waar moet je op letten bij het kiezen van deze meubels? Hieronder hebben we een verschillende meubelen op een rijtje gezet.

Bank met industrieel karakter

Een van de belangrijkste elementen van je woonkamer is de bank. Bij een industriële woonstijl mag een prachtige bank dan ook niet ontbreken. Meestal wordt er gekozen voor een stoere lederen bank. De stof kleuren groen, cognac en antraciet zijn erg populair. Deze kleuren passen uitstekend in een industrieel interieur.

Industrieel TV-meubel

Heb je genoeg ruimte in je woonkamer? Dan is de kans groot dat een industrieel TV meubel niet misstaat. Sterker nog: een prachtig tv-meubel of dressoir kan een absolute eyecatcher zijn binnen de kamer. De meeste tv meubels zijn gemaakt van mangohout gecombineerd met metaal.

Industriële salontafel

Een salontafel staat vaak centraal in de woonkamer. Dit maakt het best lastig om een mooie salontafel te vinden die perfect past binnen de ruimte die je hebt en ook nog eens aansluit bij de rest van je inrichting. Kies je voor een tv-meubel en salontafel in de woonkamer? Zorg er dan voor dat ze goed bij elkaar passen.

Industriële verlichting

Bij een industriële inrichting wordt er vaak gekozen voor rustige verlichting. De meeste lampen met industrieel design zijn gemaakt van metaal of staal, maar er zijn ook modellen met touw of hout. Daarbij heb je de keuze uit diverse soorten lampen, zoals bijvoorbeeld hanglampen, vloerlampen en tafellampen. Voor elke hoek van je woonkamer vind je wel een geschikte industriële lamp met het uitgebreide aanbod van tegenwoordig.