eigen wellness

Hoe begin je je eigen wellness?

Een wellness is ideaal om te ontspannen. Hoe leuk is het dan om zelf een wellness te beginnen? Als al je papierwerk geregeld is dan kun je zelf gaan bepalen wat je in jouw eigen wellness wilt plaatsen. Daarnaast mag een lekkere lunch natuurlijk niet ontbreken tijdens een ontspannend dagje in de wellness.

Papierwerk

Voordat je echt kunt beginnen met jouw eigen wellness moet er nog wel wat papierwerk worden geregeld. Zo moet je een bedrijfsplan opzetten, leningen aanvragen en je inschrijven bij de Kamer van Koophandel. Voordat het allemaal geregeld is ben je weer een paar maanden verder. Begin daarom in de juiste periode om verrassingen te voorkomen. Verder heeft iedereen verschillende motieven om een wellness te gaan bezoeken. Kies daarom een doelgroep zodat de juiste gasten zich op hun plek voelen in jouw wellness.

Personeel

Natuurlijk kun je de wellness niet beginnen zonder geschikt personeel. Het personeel moet minstens een opleiding hebben gevolgd tot sauna oloog zodat iedereen tenminste beschikt over een goede basiskennis. Verder moet de wellness ook goed schoongemaakt worden omdat het wemelt van de bacteriën. Het is verstandig om schoonmaaksters aan te nemen die ervaring hebben in het schoonmaken en onderhouden van wellness. Zo zorg je dat je wellness goed gaat lopen.

Voorzieningen

Naast goed personeel moet een wellness ook beschikken over diverse voorzieningen. De voorzieningen verschillen meestal per wellness. Dus jij kunt zelf kiezen of je nou liever een infrarood sauna of juist liever een gewone sauna. Zorg er wel voor dat je voorzieningen hebt die jouw gasten helpen te ontspannen. Ook moet een wellness bijdragen aan het verminderen van spierpijn. Verder kun je ervoor kiezen om een groot zwembad te plaatsen. Bedenk wel dat een zwembad een grote kostenpost is en het dus veel onderhoud nodig heeft. Natuurlijk mogen massages niet ontbreken in een wellness. Het is wel belangrijk om een opleiding tot masseur te hebben gehad, je kan de persoon die je masseert namelijk erg bezeren.

Eten

Tijdens een ontspannend dagje in de wellness, willen mensen natuurlijk ook eten. Zorg wel voor iets gezonds. Mensen gaan natuurlijk niet met een opgeblazen gevoel weer terug de wellness in. Daarom worden er vaak maaltijden zoals salades en soepen geserveerd in de wellness. Zo maak je het dagje in de wellness helemaal compleet en is jouw wellness een succes.