perfecte bed kiezen

Het perfecte bed kiezen doe je zo

Een goed bed draagt bij aan een goede nachtrust. Daarnaast kan een geschikt bed zorgen voor een vermindering van klachten aan het lichaam die kunnen optreden bij een slechte slaaphouding. Bovendien zorgt een juist bed ervoor dat je in de nacht minder vaak wakker wordt, je sneller in slaap valt en ook meer uitgerust wakker wordt. Maar om dit te behalen zijn er een aantal dingen waar je rekening mee moet houden. Want, wat is een goed matras? En welke dekens kun je het beste kiezen? En welke andere factoren helpen bij aan een goede nachtrust?

Kies voor een goed matras

Een matras is altijd een investering waard. Wat voor matras het beste past bij jou nachtrust is niet zo makkelijk te voorspellen. Laat je hiervoor informeren bij een meubelgigant of een andere expert. De keuze tussen matrassen is groot. Waar de ene een voorkeur heeft voor een zacht matras waarin je een beetje kan wegzakken slaapt een ander juist fijner op een hard matras. Daarnaast zijn er natuurlijk nog meer soorten matrassen. Een waterbed heeft het tegenwoordig aan populariteit verloren terwijl steeds meer mensen kiezen voor persoonlijk afgestemd matras. Bedrijven spelen in op de vraag van consumenten door mensen te laten proefslapen. Zo kan je een weloverwogen beslissing maken voor de aankoop van je matras. Dit is belangrijk omdat je matras gemiddeld wel 8 tot 10 jaar meegaat.

Dekbed

Voor de keuze van het dekbed is een belangrijk verschil te vinden tussen een enkel dekbed en een 4 seizoenen dekbed. Een enkel dekbed bestaat uit 1 deken die het hele jaar door gebruikt kan worden. Voor mensen die het in de winter vaak koud hebben in bed is een 4 seizoenen dekbed aan te raden. Dit type dekbed bestaat uit twee dekens die los van elkaar of samen te gebruiken zijn. Zo kan je je dekbed afstemmen op de tijd van het jaar. De vulling van een dekbed kan bestaan uit dons, synthetisch materiaal of katoen. Elk type dekbed heeft voor- en nadelen afhankelijk van allergieën en temperatuurvoorkeuren.

Extra tips voor een goede nachtrust

Natuurlijk is een juist matras en dekbed zeer belangrijk, maar ook op andere manieren kan je je slaapcomfort verbeteren. Een donkere kamer, geen geluid en geen afleiding zorgen ervoor dat je nachtrust nog beter wordt en je ook meer uitgerust wakker zal worden. Gebruik je mobiel niet in de slaapkamer en hang de televisie bij voorkeur ook niet op in de slaapkamer. Zo ben ook jij verzekerd van een goede nachtrust!