smartphone

Het goedkoopste sim only onbeperkt internet abonnement

Ben je nog niet toe aan het aanschaffen van een nieuwe telefoon, maar ben je wel op zoek naar een abonnement? Dan kan je besluiten om over te stappen naar een sim only onbeperkt internet abonnement. Een sim only-abonnement is een abonnement zonder telefoon maar wel met sim only onbeperkt data waardoor jij overal gebruik kan maken van internet. In dit artikel vertellen we je meer over de goedkoopste sim only onbeperkt internet abonnementen.

Het goedkoopste sim only onbeperkt abonnement

Het goedkoopste sim only onbeperkt abonnement is van de provider Budget Mobiel. Bij Budget Mobiel sluit je een maandelijks opzegbaar abonnement met onbeperkt data af voor 20,- per maand. Een groot nadeel van dit sim only abonnement is dat de internetsnelheid relatief laag is. Budget Mobiel levert een downloadsnelheid van 5 MB per seconde. Je kan bijvoorbeeld wel filmpjes in HD-kwaliteit bekijken, maar dan zal je deze wel vaak moeten bufferen. Ook zal de laadtijd wat langer duren op drukke plekken zoals stations. Andere providers die onbeperkt aanbieden zijn momenteel Budget Mobiel, T-Mobile, KPN en Tele2. De maandprijs verschilt ongeveer 15,- tussen de goedkoopste en duurste provider.

Extra opties voor een onbeperkt internet abonnement

Wanneer je besluit om te kiezen voor een Sim Only met onbeperkt internet, dan zijn er nog een aantal andere keuzes die gemaakt moeten worden. De prijs die je per maand betaald is namelijk afhankelijk van jouw keuze in de volgende opties:

3G, 4G of 5G

Voor jouw abonnement is belangrijk om te bepalen op welk internetnetwerk je wilt functioneren. De meeste SIM only providers zijn inmiddels overgestapt naar het 4G-ntewerk. Alleen bij de provider Ben is de standaard 3G en zul je elke maand 1 euro extra moeten betalen mocht je gebruik willen maken van het 4G-netwerk. Het is zelfs zo dat je bij een aantal providers ook al Sim only abonnementen kan afsluiten voor het 5G-netwerk. Providers zoals KPN en Vodafone bieden deze mogelijkheid al aan.

Contractduur

Ook is het slim om na te denken hoelang je gebruik wilt maken van een sim only abonnement. De contractduur verschilt namelijk per provider en bevat verschillende contractduren waaruit jij als consument kunt kiezen. Je hebt de keuze uit sim only abonnementen met een contractduur van een jaar, twee jaar of maandelijks opzegbaar. Hoe langer je contractduur is, hoe lager het maandbedrag zal zijn dat je betaalt voor je abonnement.

Belminuten

Vind je het ook belangrijk dat je onbeperkt kunt bellen? Of heb je aan 100 belminuten genoeg per maand? Het aantal belminuten die je kiest is ook van invloed op de prijs die je betaalt voor je abonnement. Hoe meer belminuten je kiest, hoe hoger de extra kosten per maand zullen zijn voor jou. Als je kiest voor onbeperkt bellen, dan heb je vaak ook de keuze om in combinatie met onbeperkt sms’en een hogere korting te ontvangen.