groendak voordelen

Nog nooit gehoord van een groendak? Ontdek dan snel de voordelen!

Geen plaats voor groen in je tuintje, maar wel een ideaal dak voor een groendak? Nog nooit van gehoord? Ontdek dan snel de voordelen die een groendak te bieden heeft! 

Wat is een groendak? 

Een groendak is letterlijk een dak vol groen erop geïnstalleerd. Het is een dak dat wordt aangelegd met sedumplantjes en die niet alleen voor wat groen zorgen, maar ook voor een duurzame manier van isoleren. Een groendak maken is iets waar steeds meer mensen tegenwoordig voor kiezen. Er zitten namelijk heel wat voordelen aan en steeds meer mensen krijgen dit in de gaten. Een groendak kan je zelf aanleggen of kan je laten aanleggen door een professional. 

Zelf een groendak maken 

Zelf een groendak maken, het kan perfect. Je vindt op het internet allerlei filmpjes van hoe je eraan moet beginnen. Maar wanneer je niet echt handig bent of totaal geen groene vingers hebt, kan je ook kant en klare pakketten vinden voor het aanleggen van een groendak. Steeds vaker kiezen mensen voor deze pakketten, simpelweg omdat het niets inhoudt om zelf zo’n dak aan te leggen. De levensduur van het dak wordt verlengd met een groendak, het is dus een duurzame manier van isoleren en het oog wilt natuurlijk ook wat, het ziet er erg mooi uit! 

Een groendak onderhouden 

Het fijne aan een groendak vol met sedumplanten is dat er weinig onderhoud aan is. Een groendak onderhouden houdt heel weinig in en dat is nog een bijkomend voordeel van zo’n dak. Ze kunnen alle weersomstandigheden aan op het dak en bovendien hebben sedumplanten verschillende bloeiperiodes, verspreid over het hele jaar. Dit zorgt er dus voor dat je eigenlijk het hele jaar door kan genieten van een mooi, groen dak. Wat houdt je nu nog tegen om zelf te beginnen aan het leggen van een groendak?