Gietvloeren

Gietvloeren door heel het huis, wat zijn de voordelen?

Je staat voor de keuze van een nieuwe vloer en er zijn honderden opties waar je uit zou kunnen kiezen. Je heb houtenvloeren, laminaatvloeren en meer. Maar een van de hipste opties voor een vloer tegenwoordig is een gietvloer. In dit blog vertellen we je alles over wat gietvloeren zijn, hoe ze worden toegepast in huizen en welke voordelen dit type vloer heeft.

Wat zijn gietvloeren?

Gietvloeren zijn vloeren die gemaakt zijn van hoogwaardig en slijtvast materiaal, wat meestal bestaat uit epoxy (EP) en polyurethaan (PU). Dit type vloeren onderscheidt zich van andere vloersoorten doordat het geen naden en voegen kent. Al lang is het een veel toegepaste vloer in de industriële omgeving, maar door het grote aantal voordelen worden ze ook steeds populairder onder de consumenten.

Gietvloeren toepassen in huizen

De vloer zonder naden of voegen wordt op de ondervloer gegoten waarna deze met een coating of lak netjes wordt afgewerkt. Gietvloeren kunnen dan ook van de keuken als een geheel worden doorgetrokken naar de woonkamer. Dit zorgt voor harmonie in je huis.

Welke verschillende materiaalsoorten zijn er?

De keuze kan gemaakt worden tussen epoxy (EP) en polyurethaan (PU). De vloer gemaakt van polyurethaan is meer geschikt voor woningen. Epoxy is een materiaalsoort dat meer geschikt is voor industriële toepassingen.

Waar moet je rekening mee te houden?

Het is een kunststof vloer gemaakt van grondstoffen die kunnen verschillen in dikte, het gehalte polyurethaan en de zuiverheid van de stoffen waar rekening mee gehouden dient te worden bij de aanschaf van een dergelijke vloer.

Wat zijn de voordelen van gietvloeren?

1. Hygiëne verhogend

Doordat gietvloeren uit een geheel bestaan zijn ze goed schoon te houden. Daarnaast zijn kunnen gietvloeren antibacterieel worden gemaakt. Zijn ze ook nog eens vloeistofdicht, hebben ze geen poriën en ze zijn naadloos. Ook de pinten kunnen meegetrokken worden met de gietvloer, wat natuurlijk de hygiëne verhoogd.

2. Geluiddempende werking

Dit type vloer heeft daarnaast ook nog een geluiddempende werking wat zowel fijn is voor uw eigen privacy als de privacy van uw buren.

3. Kwaliteit: slijt- en kleurvast

Een van de grootste voordelen van dit type vloer is dat deze slijtvast is. Ook de kleur van de vloer blijft hierdoor lang mooi, waardoor deze vloeren lang meegaan.

4. Onderhoudsvriendelijk

Het onderhoudsvriendelijke aspect van de vloer heeft ermee te maken dat er geen naden en voegen bestaan die afgewerkt dienen te worden. Het huishouden schoonmaken gaat met dit type vloer met groot gemak. Een stofzuiger of dweil is snel er doorheen gehaald en vuil kan niet achterblijven in (vervelende) naden of voegen.