Gietvloer met betonlook laten leggen

Gietvloer met betonlook laten leggen

Steeds meer particulieren kiezen ervoor om in hun woning een industriële gietvloer met betonlook uitstraling te laten leggen. Afgezien van de strakke uitstraling die een gietvloer heeft, zijn er een aantal specifieke voordelen die een gietvloer heeft. Er zijn in principe vier verschillende soorten gietvloeren met betonlook. Het soort gietvloer dat u kiest, is niet alleen bepalend voor de uiteindelijke uitstraling van uw vloer, maar ook voor de prijs die u betaalt voor het plaatsen van de gietvloer met betonlook.

Verschillende soorten gietvloeren met betonlook

Een kunststof gietvloer is gemaakt van polyurethaan of van epoxyhars en het meest gekozen soort gietvloer. Een kunststof gietvloer is voordeliger dan andere soorten, maar heeft als nadeel dat deze niet krasbestendig is. Een troffelvloer is een gietvloer die bestaat uit een mengsel van grind en epoxyhars. Deze gietvloer is wel krasvrij, maar nadeel is dat een troffelvloer niet echt die kenmerkende gietvloer met betonlook uitstraling heeft. Dat is anders bij de cementgebonden gietvloer die wel de typische uitstraling van een betonvloer heeft. Nadeel hierbij is dat deze vloer, net als een betonnen vloer, vrij koud aanvoelt.

Voordelen van een gietvloer

Een gietvloer met betonlook heeft een aantal voordelen. Naast de schitterende industriële look & feel die de vloer aan uw woning geeft, is een gietvloer ook zeer eenvoudig schoon te houden. Dit, omdat een gietvloer naadloos wordt gelegd. Er ontstaan bij het leggen van een gietvloer in betonlook, geen naden waar vocht, stof of vuil zich in kan nesten. Eenmaal per week de gietvloer schoonmaken met water zonder bijtend schoonmaakmiddel, is voldoende. Verder is een gietvloer geschikt om er vloerverwarming aan te leggen en voelt de gietvloer warmer aan dan bijvoorbeeld een betonnen vloer.

Nadelen van een gietvloer

Een gietvloer laten leggen is een behoorlijke investering en de uiteindelijke prijs die u betaald voor het laten leggen van de vloer is afhankelijk van een aantal factoren. Zo duurt het vaak een aantal dagen voordat een gietvloer met betonlook is gelegd. Dit, omdat een gietvloer bestaat uit verschillende lagen en elke laag eerst moet drogen, voordat de volgende laag kan worden aangebracht. De arbeidskosten voor het leggen van de vloer, lopen hierdoor al snel op. Ook het soort gietvloer met betonlook dat u kiest, is van invloed op de prijs. Tot slot kunnen er extra kosten gemaakt moeten worden voor het bewerken van de onderlaag waarop de gietvloer wordt aangebracht.

Bron: https://www.gietvloerrotterdam.nl/