Gereedschap in huis

Gereedschap in huis, wat mag niet ontbreken?

Ben je van plan om je huis binnenkort onder handen te nemen? Of verhuis je naar een nieuwe woning en dient er geklust te worden? Dan kun je maar beter goed voorbereid zijn en over het juiste gereedschap beschikken. Gereedschap is in alle vormen, maten en soorten te koop. Je kunt zowel groot geschut als de basics aanschaffen. Wanneer je handig bent, is het wel zo fijn dat je kleine reparaties in huis zelf kunt uitvoeren. In deze blog lees je wat voor gereedschap beslist niet mag ontbreken in je gereedschapskist, zodat je overal op voorbereid bent.

Kies voor hand- en elektrisch gereedschap

Er bestaan verschillende soorten gereedschap. Handgereedschap is handig op het moment dat je kleine klusjes dient uit te voeren. Denk hierbij aan een hamer, waterpas, steeksleutel, schroevendraaiers en een nijptang. Dit soort gereedschap is makkelijk op te bergen en helpt je bij verschillende klusjes in huis, zoals het verstellen van een fietszadel, een keukenkastje aandraaien en een spijker in de muur slaan. Daarnaast kun je nog voor wat elektrisch gereedschap kiezen. Elektrisch gereedschap werkt met een accu of een stekker in het stopcontact. Denk hierbij aan een boormachine met verschillende opzetstukken, zodat je het apparaat op verschillende manieren in kunt zetten.

Ben je gek op houtbewerking? Dan mag een mooie elektrische zaag of een klauwhamer zeker niet ontbreken. Een elektrische zaag helpt je om figuren uit hout te zagen waardoor jij je eigen meubels kunt maken. De klauwhamer kun je op twee manieren gebruiken. De voorkant gebruik je om de spijkers mee vast te timmeren en de achterkant biedt je juist de mogelijkheid om spijkers te verwijderen.

De combisets

Wist je dat je ook voor bepaalde combisets kunt kiezen? Een combiset bestaat vaak uit verschillende gereedschappen van een bepaald merk, wat je in een handige opbergbox geleverd krijgt. Je koopt dan in één keer meerdere soorten gereedschap, waardoor je allerlei klussen kunt aanpakken. Er worden bijvoorbeeld een accuboor, een kleine elektrische zaag en allerlei opzetstukken bijgeleverd. Doordat de combiset voor een bepaalde prijs wordt verkocht, heb je meerdere gereedschappen tegen een scherpe prijs. En dit maakt het kopen van een combiset zo aantrekkelijk.

Bekijk bijvoorbeeld eens de Makita combiset. Makita biedt je geweldige, professionele apparatuur voor een scherpe prijs. Wanneer je voor gereedschap van hen kiest, weet je zeker dat je er nog jaren gebruik van kunt blijven maken. Het gereedschap van Makita is zowel geschikt voor de beginnende klusser als voor professionele vaklui.