Genieten van je tuin dankzij de hovenier

Genieten van je tuin dankzij de hovenier

Je kent het wel, na een dag hard werken wil je rustig neerploffen en genieten. Helaas wachten er vaak nog een heleboel klusjes op je en ook in het weekend heb je daar niet altijd zin in. Eén van die klussen, is tuinieren. Heb je groene vingers? Dan kun je hier enorm van genieten. Helaas is niet iedereen daarmee gezegend. Een hovenier kan in dit geval uitkomst bieden.

Een mooi groen gazon

Na een lange winter, ligt je gazon er waarschijnlijk niet meer helemaal fraai bij. Is het gras bij de buren groener? Dan wordt het echt tijd voor die hovenier. Door het gazon te verticuteren, beluchten, bemesten en/of bekalken, gaat jouw gras weer stralen. De hovenier beoordeelt het gras en kijkt wat je het beste kunt. Ook voor de mannen en vrouwen die wel gezegend zijn met groene vingers, kan het advies van de hovenier erg belangrijk zijn. Dankzij de tips en adviezen die de hovenier geeft, kun je hier weer mee aan de slag en zorgen voor de groene grasmat.

Bomen en struiken snoeien

Een andere klus die op het programma staat voor een mooie gezonde tuin, is het snoeien. Bomen, hagen en andere gewassen snoeien is niet altijd even makkelijk. Snoei je verkeerd, dan vergroot je de kans op ziektes. Ook hier geldt dat tips en adviezen van een ervaren professional dus zeker welkom zijn. Daarnaast beschikt een hovenier over de juiste materialen en kent hij de juiste technieken. Jouw bomen en struiken zien er weer netjes uit en zijn weer klaar voor de zomer die komen gaat.

Vijveronderhoud

Beschikt jouw tuin over een vijver? Dan wil je ook daarvan uiteraard optimaal kunnen genieten. Een vijver heeft net als de rest van de tuin, regelmatig onderhoud nodig. Dat is een flinke klus. De filter zal zo nu en dan eens schoongemaakt worden en de waterkwaliteit dient gecontroleerd te worden. Dode waterplanten moeten verwijderd worden en na een periode van vorst zal de vijver op vorstschade geïnspecteerd moeten worden. Allemaal tijdrovende klussen, die je ook aan professionals over kunt laten. Zo kun jij van de zomer weer heerlijk genieten van het kabbelende water op de achtergrond.

Een hovenier inschakelen

Door een hovenier in te schakelen, kun je snel weer van een mooie levendige tuin genieten. Ook kan de hovenier je adviseren in het opvullen van lege gaten in de tuin. Welke beplanting je daar kunt planten en hoe je jouw tuin het beste kunt onderhouden. Uiteraard is het bij veel hoveniers ook mogelijk een contract af te sluiten, zodat deze wekelijks, om de week of maandelijks bij je langs komt voor het tuinonderhoud. Wel zo makkelijk! Ben jij op zoek naar een hovenier in Hoogeveen? Dan staan de professionals van Hoveniersbedrijf Stevens voor je klaar. Met vele jaren ervaring helpen zij je graag met al je tuinklussen. Ook voor tuinaanleg en tuinontwerp kun je bij deze hovenier terecht.