Gemeubileerd wonen

Gemeubileerd wonen of je eigen meubels meenemen?

Verhuizen is altijd veel werk: het kost veel, zowel wat tijd betreft als wat geld betreft. Vooral voor studenten, die meestal geen al te dure meubels hebben, is dit een onnodig kwaad want een onnodige kostenpost. Veel studenten verhuizen omdat ze uit huis moeten, maar slechts weinigen kennen het gemak van een studenten verhuisservice. Ze denken namelijk bij voorbaat dat een voordelige verhuisservice, zoals Voordelige Verhuisservice, niet bestaat of alsnog erg duur is. Ten onrechte.

Nadelen van gemeubileerd huren

Daarom kiezen ze er vaak voor om reeds gemeubileerd te wonen. Ze willen namelijk geen verhuisservice gebruiken omdat dit te duur is in hun ogen, en dus zorgen ze dat ze zo weinig mogelijk te verhuizen hebben. Als je namelijk de meubels overneemt van de vorige eigenaar of je huurt ze mee, dan hoef je alleen maar wat servies, kleding en persoonlijke spullen mee te nemen. Maar gemeubileerd wonen vergt ook opofferingen. Zo kunnen de meubels die je huurt heel erg slecht onderhouden zijn. Dan heb je een huis dat niet echt als een thuis voelt omdat je je niet op je gemak voelt vanwege de rotzooi die jou omringt.

Afscheid

Daarnaast heb je ook geen invloed op hoe comfortabel ze zijn. Leuk zeg, een bank, maar niet als je er amper op zitten kan omdat de kussens totaal niet ondersteunend zijn en je zo inzakt. Verder kan het ook andersom zijn: dat je wél erg gesteld bent geraakt op je meubels. Dan is het dus weer jammer dat je, wanneer je opnieuw verhuist, afscheid moet nemen van die meubels die maanden, misschien wel jaren lang deel hebben uitgemaakt van je leven.

De juiste keuze

Het is dus eigenlijk handiger om gewoon je eigen meubels mee te nemen. En dat kan ook: je hoeft niet langer te vrezen voor de vreselijk hoge verhuiskosten, want Voordelige Verhuisservice is zodanig goedkoop dat dit een echte studenten verhuisservice kan worden genoemd. Zelfs met een horeca bijbaantje of DUO-inkomsten kan je je deze verhuizers veroorloven!