EPDM dakbedekking

Geld besparen met EPDM dakbedekking, kan dat?

Nu alles duurder wordt en het aantal dakdekkers, aannemers en andere zelfstandigen met twee rechterhanden en lange wachtlijsten toeneemt, is het ideaal als je zelf je schuur-, garage-, platte dak of het dak van je tuinhuisje kunt bedekken met het duurzame EPDM. Je kunt direct aan de slag in plaats van maanden te moeten wachten én je spaart daarmee veel geld uit, want een dakdekker is niet goedkoop. Maar is het zonder ervaring mogelijk om zelf EPDM dakbedekking te leggen, vragen veel mensen zich af? Ja, dat kan! Als je goed de instructies leest en die nauwkeurig opvolgt, kun je eenvoudig zelf je dak bekleden met EPDM. Zo bespaar je veel geld.

EPDM beschermt bij zware stormen en hitterecords

We spreken over EPDM dakbedekking, maar er zijn natuurlijk ook goedkopere soorten dakbekleding te koop. Waarom dan toch voor het duurdere EPDM kiezen? Het antwoord is simpel. In dit geval is goedkoop duurkoop. EPDM heeft een superieure kwaliteit. De extra kosten bij aankoop zullen zich daardoor snel terugverdienen. Zo gaat EPDM dakbekleding langer dan 50 jaar (!) mee, je tuinhuisje hoef je dus slechts eenmaal te bedekken. Het is bestand tegen zware stormen, heftige regenval, hoge UV en vrieskou. Ideaal, nu we van het ene hitterecord in het andere vallen en zware regenbuien en  stormen veel vaker voorkomen. Je moet er toch niet aan denken, dat je dakbedekking van je dak afwaait tijdens een storm? EPDM dakbedekking is tegen dergelijke heftige weerstoestanden volledig bestand.

EPDM is vuurvast

EPDM heeft nog een ander groot voordeel: het is vuurvast. Als er brand in jouw omgeving is, of als er vuurwerk in de buurt wordt afgeschoten, hoef je niet bang te zijn dat jouw dak in brand vliegt door rondvliegende vonken. Daarmee wordt een hoop ellende voorkomen.