kookeiland in je keuken of niet

Gebruikmaken van een kookeiland in je keuken of niet?

Nagenoeg iedereen die er tegenwoordig voor kiest om een bestaande keuken te renoveren of een nieuwe keuken te kopen stelt zichzelf de vraag of er daarin gebruik moet worden gemaakt van een kookeiland of niet. In eerste instantie is het zo dat het kookeiland eigenlijk een trend is welke is overgewaaid vanuit de Verenigde Staten. Daar houden mensen oprecht van hun kookeiland en kunnen ze zich veelal geen andere indeling inbeelden. Ook hier in Europa is het zo dat steeds meer mensen de voordelen inzien van het gebruik van een kookeiland. Overweeg jij ook om deze in je keuken te integreren, maar zit je toch nog met een beetje twijfels? Verdiep je dan zeker en vast eerst even in de onderstaande informatie!

Wat zijn de voordelen van een kookeiland in je keuken?

Dat steeds meer mensen ervoor kiezen om een kookeiland in hun keuken te integreren hoeft eigenlijk niet te verbazen. Het is dan ook zo dat je in de praktijk steeds kan rekenen op behoorlijk wat interessante voordelen. Enkele van de belangrijkste voordelen zijn:

  1. Een kookeiland ziet er werkelijk geweldig uit en maakt je keuken nog aantrekkelijker;
  2. Een kookeiland kan ervoor zorgen dat het koken heel wat praktischer wordt;
  3. Er wordt extra opbergruimte gecreëerd;
  4. De keuken wordt als het ware omgetoverd tot een tweede leefruimte;

Ondanks het feit dat een kookeiland de nodige ruimte vereist is het opvallend genoeg ook zo dat ze ruimte creëert. Heel wat mensen die beschikken over een kookeiland geven dan ook te kennen dat ze over de mogelijkheid beschikken om met veel meer mensen gebruik te maken van de keuken in kwestie. Het spreekt voor zich dat ook dat mooi meegenomen is. Het mag in ieder geval duidelijk zijn, aan de keuze voor het integreren van een kookeiland in je keuken zijn zonder ook maar enige twijfel heel wat interessante voordelen verbonden.

Met welke nadelen zal je rekening willen houden?

Om maar meteen met de deur in huis te vallen, het is in de praktijk helaas niet zo dat er alleen maar voordelen zijn verbonden aan de keuze voor een kookeiland. In eerste instantie moet je jezelf bijvoorbeeld de vraag stellen of gebruikmaken van een kookeiland in jouw keuken wel of niet tot de mogelijkheden behoort. Het is namelijk zo dat het voorzien van een kookeiland in de praktijk steeds de nodige beschikbare ruimte vereist. Is deze ruimte niet voor handen? Dan kies je wellicht toch maar beter voor een eerder traditionele keukenopstelling.

Bij het renoveren van een bestaande keuken is het voor het voorzien van een kookeiland ook altijd belangrijk om rekening te houden met de vereiste leidingen. Op het ogenblik dat je een nieuwe keuken laat plaatsen is dit uiteraard ook relevant, maar dan is het plaatsen van de nodige leidingen sowieso vereist. Bij een bestaande keuken kan dit heel wat extra werkzaamheden en dus ook overlast en kosten met zich meebrengen. In ieder geval mag het duidelijk zijn, bij het plaatsen van een kookeiland dien je ook altijd rekening te houden met de mogelijke nadelen waarmee je kan worden geconfronteerd.