verhuizen naar Rotterdam

Ga je verhuizen naar Rotterdam? Hier moet je sowieso aan denken

Ben jij van plan om binnenkort te gaan verhuizen naar Rotterdam? Dan is dit artikel geschreven voor jou. Ik ben zelf een tijdje geleden naar Rotterdam verhuist en de tips die ik tijdens deze periode heb geleerd, wil ik graag met jullie delen.

Tip 1. Ga naar de markt en voedselhallen

Voor velen is het gebruikelijk om naar de supermarkt te gaan. En dat was het voor mij ook. Maar ik raad het je echt aan om eens in de week of per maand naar de markt te gaan. Er is zoveel lekker en exotisch eten wat je niet in de supermarkt kan vinden. Het is echt een aanrader. En het is typisch Rotterdams, dus wie weet leer je gaandeweg nog nieuwe mensen kennen.

Tip 2. Regel een lokale huis- en tandarts

Je veiligheid en gezondheid is belangrijk; zowel de huis- als tandarts zijn hier onderdeel van. In sommige gevallen staan er zelfs wachtrijen, omdat het te druk is. Dus geef jezelf ruim van tevoren op bij een huisartspraktijk en tandartspraktijk in de buurt van Rotterdam.

Zowel je gezondheid als je tanden zullen je dankbaar zijn.

Tip 3. Ga op zoek naar vrienden

Ja ik meen het serieus.

De titel klinkt kinderachtig, maar je als je in een grote stad gaat wonen vergis je je soms hoe moeilijk het is om vrienden te maken. Het leven is een stuk sneller en ondanks dat je veel mensen om je heen hebt, is iedereen veel meer op zichzelf. Natuurlijk gaat dit in velen gevallen vanzelf, maar probeer wat extra moeite te doen. Nodig je buren uit voor een borreltje of een barbecue. En spreek eens een keer iemand aan op straat die jou interessant lijkt. Zo kom je binnen bij stadse kringen; niet door je mond te houden en je eigen leven te leven.

Tip 4. Doe rustig aan

In de vorige tip benoemde ik dat het leven een stuk sneller gaat in de grote stad. En dat is nou eenmaal zo. Maar waak ervoor dat je niet te snel mee gaat op dit tempo. Het is makkelijker om jezelf te verliezen dan je denkt. Dus doe vooral rustig aan en laat jezelf rustig acclimatiseren. Gaandeweg leer je wel hoe je op dit tempo mee kan gaan.

En vrees niet: echt niet iedereen leeft op een hoog tempo. Dus als je liever altijd rustig aan doet, ga dan gewoon op zoek naar mensen die rustig aan doen. Dan heb je al gelijk een raakvlak.

Tip 5. Wees lekker jezelf

Je weet wat ze zeggen over Rotterdammers: toch? Dat het nors havenvolk is. Stug en koppig. Wederom geldt dit niet voor iedereen die er woont, maar je merkt het wel. En waar je mee omgaat daar raak je mee besmet.

Probeer daarom vooral lekker jezelf te blijven; hierdoor blijf je uniek en dat vinden mensen veel interessanter dan nog een typische Rotterdammer.

Hopelijk heb je wat aan deze tips gehad. Succes met je verhuizing en vergeet niet om deze tips toe te passen. Ze werken echt!