Tv meubel industrieel-min

Een tv meubel kopen, waar let je op?

Hangende televisies aan de wand zijn op dit moment ontzettend populair. Dit betekent niet dat je geen tv meubel meer kunt gebruiken! Een tv dressoir is een veelzijdig meubel en niet alleen maar om de televisie op te zetten. Een tv meubel centreert de ruimte. Ook is het heel handig om in een tv meubel de tv ontvanger, dvd-speler of spelcomputer op te bergen. Zo zijn deze uit het zicht en kan je de kabels netjes wegwerken achter het tv dressoir. Tegenwoordig is er veel variatie in de soorten tv meubels. Bij welke woonstijl moet het tv meubel passen? Wat mogen de afmetingen van het tv dressoir zijn? Welk materiaal wil ik en wat wordt de bijbehorende afwerking van het materiaal? Het is goed om op al deze vragen een antwoord te hebben alvorens je start met een tv meubel kopen. In deze blog lees je de belangrijkste tips voor het kopen van een tv meubel.

Om het juiste tv meubel te kiezen moet je met verschillende zaken rekening houden. Ten eerste is het belangrijk dat het tv meubel op voldoende afstand van de bank staat. Voor elke inch van je tv houd je 10 cm afstand aan. Is de tv 40 inch? Zet het tv meubel dan 4 meter van je bank af. Daarnaast moet het meubel niet te hoog zijn. In ruststand kijken je ogen altijd lichtjes naar beneden. Als de televisie te hoog staat kan dit voor vermoeide ogen, en zelfs hoofdpijn zorgen. Dat wil je niet! Zorg dus dat de bovenkant van de televisie, wanneer je in je rustpositie zit, op ooghoogte is. Als laatste is het natuurlijk belangrijk dat het tv dressoir past bij jouw interieur en stijl. Een houten meubel met stalen accenten past perfect bij een industrieel interieur. Liever een landelijke look? Ga dan voor een wit gelakt meubel met houten accenten. Bij een Scandinavisch design past een licht eiken meubel het best. Neem eens een kijkje in je eigen woonkamer en probeer te bepalen welke woonstijl jouw interieur heeft. Dit maakt het zoeken naar een nieuw tv meubel een stuk makkelijker!

Benieuwd naar nog meer stijlen en tips? Neem dan eens een kijkje op de website van een meubelzaak. Vaak vind je hier tv meubels gecategoriseerd op kleur, materiaal, maat of woonstijl! Kom je er zelf niet helemaal uit? Dan adviseren wij je om langs te gaan in de showroom van een woonwinkel. Hier staan vaak deskundige interieuradviseurs voor je klaar om je te helpen bij het realiseren van al je woonwensen.