Een schilder inhuren: de voordelen en kosten

Een schilder inhuren: de voordelen en kosten

Wanneer je toe bent aan een nieuwe kleur op de muur, of wanneer de kozijnen beginnen af te bladeren, kun je er voor kiezen een schilder in te huren. Wat hiervan de voordelen zijn lees je hier.

Wat kost een schilder?

Een schilder kan veel voor je betekenen, en wat het gaat kosten hangt dan ook volledig af van de werkzaamheden die hij of zij uitvoert. Daarnaast zit er vaak ook nog verschil tussen de kosten van een binnen en een buitenschilder en heb je zelfs een winterschilder voor wanneer de temperaturen lager worden. Hieronder vind je een kort overzicht van de gemiddelde kosten.

 

Klus Prijs
Muren en plafonds € 15,- tot € 20,- per m²
Trap € 15,- tot € 20,- per traptrede
  • De binnenschilder houdt zich bezig met alle schilderwerken binnenshuis. Denk hierbij aan het schilderen van je keuken of de hal. Maar ook de binnendeuren en trap hoort hierbij.
Gevel € 20,- tot € 40,- per m²
Schutting, tuinhuis of dakkapel € 40,- tot € 50,- per uur
  • Een buitenschilder schildert dus het tegenovergestelde van een binnenschilder. Denk hierbij aan de schutting, gevel of kozijnen.
Ramen € 15,- tot € 25,- per raam
Deuren € 70,- tot € 110,- per deur

 

Meer informatie over de prijs van een schilder, bijvoorbeeld over het uurloon en de extraatjes, kun je vinden op deze pagina.

Voordelen van een schilder

Op het moment dat jij te maken hebt met een professionele schilder die weet wat hij doet, zitten hier ontzettend veel voordelen aan. Welke dat zijn lees je hier.

  • Snel maar precies. Een schilder met veel ervaring kan het werk in top snelheid afmaken, maar wel met ontzettend veel precisie. Ze hebben namelijk al heel veel kunnen oefenen.
  • Goedkoop maar kwaliteit. Een goedkope schilder hoeft niet slecht te zijn. Er zijn zelfs heel veel mogelijkheden om te besparen op een schilder, als je voor een winterschilder kiest bijvoorbeeld, zonder dat de kwaliteit achteruit gaat.
  • Specialist. Moet er iets gebeuren waar je geen verstand van hebt? Of is het een heel gek hoekje wat geverfd moet worden? Dan is er een grote kans dat de schilder precies weet hoe hij of zij dat aan moet pakken. Ook zijn er schilders die zich specialiseren in bijvoorbeeld het schilderen van plafonds.

Advies. Wil je wel wat laten schilderen in je woning, maar weet je niet waar je moet beginnen of voor welke kleur je moet kiezen? Dan kun je ook de schilder vragen om advies!