rustgevende slaapkamer

Een rustgevende slaapkamer – Decoratie en inrichting tips

Als je van een goede nachtrust wil genieten is het heel belangrijk om je slaapkamer op de juiste manier in te richten. Bepaalde zaken kunnen er namelijk voor zorgen dat je niet goed in slaap valt of onrustig wordt. Dit geldt niet alleen voor volwassenen, maar ook voor kinderen. Neem dus de tijd om alle slaapkamers in huis eens goed te bekijken, en om eventueel wat aanpassingen te doen voor een goede nachtrust.

Een rustgevende slaapkamer is een opgeruimde kamer

Het spreekt misschien voor zich, maar een goed opgeruimde kamer zorgt voor meer rust in je hoofd. Als je ‘s avonds over kleding, speelgoed, boeken en andere spullen moet stappen en nog wat dingen van je bed moet halen, raak je al snel geïrriteerd. Ook zie je al die spullen om je heen liggen, en wordt je onrustig, al is het misschien onbewust. Ruim dus overdag (niet net voor je gaat slapen) de slaapkamer goed op en maak de bedden op. Zodra je de kamer binnenloopt moet het duidelijk een plek zijn om te rusten.

Een plek voor rust

Een slaapkamer is voor de meeste volwassenen een plek voor rust, maar kinderen spelen of studeren ook op hun kamer. Door ervoor te zorgen dat er een afscheiding is tussen het speel / studeer gedeelte en het bed creëer je meer rust. Je kunt ook het bed en het bureau wat verder uit elkaar zetten, en er voor zorgen dat de kamer altijd opgeruimd is. Is dat niet mogelijk omdat er bijvoorbeeld twee kinderen de kamer delen, kies dan voor een stapelbed. Hiermee creeër je al snel meer ruimte.

Denk aan de details voor een rustgevende slaapkamer

Voor een optimaal rustgevend gevoel decoreer je je kamer met kleuren waar je gelukkig en rustig van wordt. Kies voor kleine details, zoals een mooie plant, een paar foto’s en een donker gordijn dat al het licht van buiten tegenhoudt. Een fijn Silvana kussen op je bed helpt je natuurlijk ook om beter te slapen. Plaats het liefst geen tv op je slaapkamer, en vermijdt een hele drukke decoratie of een mix van veel felle kleuren.