rustgevend interieur

Een rustgevend interieur voor je huis

We hebben allemaal een druk leven en als we thuis komen willen we vaak genieten van onze rust. Veel mensen vinden helaas niet deze rust wanneer ze thuis zijn. Dit kan te maken hebben met niet afgeronde huishoudelijke taken, zoals de afwas. Maar ook het interieur bepaalt de rust in je huis. Een te druk interieur of verkeerde interieurverlichting kan van invloed zijn. Vaak kun je dit met een aantal simpele stappen al oplossen. 

Minder decoratie betekent meer rust

Zeker wanneer je al langere tijd in hetzelfde huis woont verzamel je veel spullen. Van verschillende soorten kussens tot aan diverse soorten potjes en kaarsenstandaards. Het is goed dat je regelmatig nieuwe dingen koopt, maar het is niet altijd verstandig om dit dan te gebruiken met de spullen die je al in huis hebt. Des te minder decoratieve dingen je hebt staan, des te minder prikkels je zult ervaren en des te meer rust je zult hebben. Je hoeft ook niet gelijk alles weg te gooien, maar opruimen van overbodige spullen is wel aan te raden. Less is more! 

Verlichting brengt rust, echt waar!

Veel mensen vinden verlichting niet belangrijk, maar alleen noodzakelijk. Uiterst jammer, want goede verlichting kan op de momenten dat je het nodig hebt ook voor rust zorgen. Dit zit hem vooral in de kleurtinten van verlichting. De juiste kleurtint helpt je lichaam namelijk te ontspannen. Dit is wetenschappelijk zelfs bewezen. Tegenwoordig hoeft het vinden van de juiste kleurtint niet moeilijk te zijn dankzij slimme verlichting. Met het installeren van smart lampen maak je van je huis een rustige plek om bij te komen. Een goed verlichtingssysteem die hier zelfs eigen ontwikkelde scènes voor heeft is Philips hue. De slimme verlichting van Philips hue helpt je met al je dagelijkse routines en ook om te genieten van je rust. Door slim gebruik te maken van je verlichting zul je elke dag optimaal benutten. Naast de scènes voor ontspannen zijn er ook scènes ontwikkeld voor lezen, werken en slapen. Je kunt ook zelf scènes creëren waar jij je het prettigst bij voelt. Een multifunctioneel verlichtingssysteem die je naar wens kunt aanpassen. 

Gebruik lichtere kleuren

Als je van plan bent om je interieur te voorzien van een nieuw kleurtje, dan is het verstandig om te kiezen voor neutraal lichte kleuren. Door het gebruik van een licht kleurenpalet zal je interieur veel meer rust uitstralen. Dit kun je aanvullen met accentkleuren en accessoires, maar let er wel op dat je er niet te veel gebruikt. Less is more!