prachtige chalet als kleine woning

Een prachtige chalet als kleine woning

Wanneer u met de gedachte speelt om te verhuizen naar een kleinere, gemakkelijker te onderhouden woning denkt u waarschijnlijk meteen aan een appartementje of een rijtjeshuis. Maar heeft u de optie van een chalet al eens overwogen? Een chalet is ideaal als kleine woning en biedt u bovendien tal van interessante voordelen. Met op maat gemaakte chaletbouw kan je het helemaal naar eigen wensen kiezen.

Een tiny house afgestemd op uw wensen
De tijden waarin chalets, of tiny houses, enkel in standaard modellen werden gebouwd zijn inmiddels al lang voorbijgestreefd. Een chalet kan probleemloos even uniek zijn als een traditionele woning. Wenst u een houten chalet met een warme, natuurlijke uitstraling of geeft u de voorkeur aan een industriële, metalen afwerking? Droomt u van een grotere badkamer of wilt u een extra slaapkamer in uw tiny house? U heeft onbeperkt persoonlijke inbreng. Er zijn zelfs hele bewegingen die streven naar het leven in Tiny houses, genaamd de Tiny House Movement.

Een nieuwe woning in een paar weken tijd
Voor de bouw van een chalet zijn er minder funderingswerken nodig dan voor de bouw van een gemetselde woning. Daar komt nog eens bij dat voorzieningen, zoals leidingen aansluitingen voor stroom en andere soorten bekabeling veel eenvoudiger aangelegd kunnen worden. In slechts enkele weken tijd geniet u van een gloednieuwe, kleine woning.

Duurzaam wonen
De meeste chalets zijn uit hout vervaardigd. Hout heeft van nature een zeer hoge isolatiewaarde en dat vertaalt zich in een aanzienlijke daling van uw energierekening. Vooral in de winter zult u merken dat u veel minder moet verwarmen. En het is natuurlijk ook mooi meegenomen dat u, als eigenaar van een houten tiny house, uw steentje bijdraagt aan een groenere leefomgeving.

In een chalet leven is bevorderlijk voor uw gezondheid
Hout staat bekend om zijn vocht neutraliserende werking. Dit betekent concreet dat het vocht afgevoerd wordt bij een teveel terwijl het juist binnengehouden wordt bij een te lage luchtvochtigheid. Hierdoor is de luchtvochtigheid in uw woning altijd optimaal en dat komt uw gezondheid ten goede.

Budgetvriendelijk bouwen
Of u nu kiest voor een chalet in een basismodel of voor een chalet dat volledig gebouwd is volgens uw specifieke wensen, het kost u in elk gevel veel minder dan een klassieke woning.

Genotvol wonen in een chalet
In een chalet heeft u minder plaats dan in een alledaagse woning. Maar dat hoeft daarom geen slecht nieuws te zijn. Met de volgende tips kunt u uw chalet op een doeltreffende manier inrichten:

Benut de ruimte optimaal
Ook wanneer u in een chalet op een vakantiedomein woont, is voldoende opbergruimte essentieel. Een rommelige woning ziet er niet alleen slordig uit maar doet uw chalet er ook nog eens kleiner uitzien. Investeer in wandkasten en meubels op hoge poten. Een meubel op hoge poten oogt veel ruimtelijker dan een massief meubelstuk dat op de grond staat en ook een wandkast zorgt ervoor dat uw tiny house er direct een pak groter uitziet. Heeft uw chalet een klein hoekje waarvoor u niet direct een bestemming heeft? Laat een paar wandplakjes maken en creëer zo nog meer opbergruimte.

Multifunctioneel meubilair
Een tafel met een uitschuifbaar blad, een opklapbed of een poef die tevens gebruikt kan worden als bijzettafeltje? Door te kiezen voor multifunctionele meubels spaart u geld en ruimte uit!

Schenk aandacht aan het kleurenpalet
Houdt u van een gezellige, intieme sfeer of is het ruimtelijk oog veel belangrijker voor u? Kies voor lichte pasteltinten om uw chalet extra groot te doen lijken of ga voor donkere kleuren voor een knusse uitstraling. Aan u de keuze.

Ga voor onderhoudsarm
Wanneer u een standaard woning inricht, denkt u na over het onderhoud achteraf. Dat is net zo wanneer u het interieur voor uw chalet kiest. Kleine accessoires, meubilair met stoffen die specifieke behandelingen behoeven en moeilijk te reinigen tapijten vragen om extra onderhoud. Kies daarom altijd voor onderhoudsvriendelijke decoratie en meubilair.

Vergeet uw entertainment niet
In een chalet gaan wonen op een camping doet u in de eerste plaats omdat u constant het gevoel wilt hebben dat u op vakantie bent. En dat kan ook alleen maar als uw chalet daarop voorzien is. Hebt u, vanuit uw chalet, een prachtig uitzicht over de camping of over de kust? Investeer dan in een verrekijker. Gezelschapsspelletjes mogen natuurlijk ook niet ontbreken.

Bent u zelf van plan om op een camping te gaan wonen en zoekt u naar een prachtige chalet met optimaal wooncomfort die volledig beantwoordt aan uw persoonlijke wensen en ideeën? Surf naar Lacet-niederrhein.nl en begin vandaag nog aan de realisatie van uw dromen. Al meer dan 30 jaar is Lacet leidinggevende fabrikant van hoogwaardige chalets die garant staan voor individualiteit, persoonlijkheid en kwaliteit.