eyecatcher voor ieder interieur

Een ornament, de eyecatcher voor ieder interieur

De woonkamer, de plek waar we het grootste deel van onze tijd doorbrengen. Dan is het natuurlijk wel zo fijn, dat deze ruimte gezellig en sfeervol is aangekleed. Naast onze meubels zoals een bank, tv-kast, dressoir en salontafel, mogen de juiste raambekleding natuurlijk ook absoluut niet ontbreken. Wanneer je deze zaken op orde hebt, dan is het tijd voor de finishing touch; Woonaccessoires. Accessoires geven je interieur een eigen identiteit. Een vaas of prachtig ornament zal je inrichting een compleet andere look en feel geven. Niet voor niets is het daarom raadzaam te kiezen voor een echte eyecatcher in plaats van allemaal kleine accessoires. De manier om dit te doen, dat het gebruik van ornamenten. Bij voorkeur een groot strak ornament.

Verschillende ornamenten

Woonaccessoires zijn er in allerlei soorten, maten en kleuren. Als we kijken naar de traditionele accessoires in een huis, dan zien we vaak dat er wordt gekozen voor een aantal waxinelichthouders op de salontafel of tv-kast. Vervolgens een vaas op onze eettafel en en een klok voor aan de muur. Maar wist jij, dat er zoveel meer is, dan alleen dat? Heb jij wel een gedacht aan het toevoegen van ornamenten in jouw interieur? Een ornament is namelijk veel meer dan dat, ornament is namelijk de latijnse vertaling voor sieraad. Niet voor niets, want een mooi ornament op bijvoorbeeld je dressoir zorgt ervoor dat ook de rest van de accessoires volledig in haar kracht zullen shinen. Zo kun je kiezen voor een rond ornament, gouden ornament of eventueel houten ornament. Door alle verschillende vormen, maten en kleuren is het keuze enorm. Dat betekent dat er altijd een ornament is die past bij jouw smaak en interieur.

Ronde ornamenten

Wat we veel binnen de hedendaagse inrichtingen zien, is dat er vooral wordt gewerkt met abstracte vormen. Dat betekent vaak een rechthoekige eettafel, dressoir of vierkant tv-kast. Om de vierkante vormen en daarmee scherpe randjes in je interieur wat de breken, is het toevoegen van ronde elementen van essentieel belang. Ronde vormen neutraliseren namelijk de hardheid van de vierkanten en hoekige vormen. Door bijvoorbeeld te kiezen voor een rond ornament op een vierkante tafel, zorgt ervoor dat je op een relatief eenvoudige wijze niet alleen letterlijk de scherp randjes van je tafel haalt, maar deze tafel ook een compleet andere uitstraling geeft. Een echte win-win dus!

Houten ornamenten

Heb jij een landelijk interieur, of ben je gewoon gek op hout? Dan zijn ornamenten ook beschikbaar in houten materialen. Wellicht heb je ze met enige regelmaat voorbij zien komen, waar ze in de meeste winkel niet meer weg te denken zijn. De houten (ronde) ornamenten op voet. Dit ornament is de perfecte eyecatcher voor bijvoorbeeld je vensterbank. Vooral waar jij een landelijke stijl hebt en hebt gekozen voor donkere raambekleding, dan kan een houten ornament gemaakt van bijvoorbeeld mangohout je vensterbank net dat stukje extra geven waar jij naar op zoek bent.

Gouden ornamenten

Goud, dé kleur die naast groen steeds meer in opkomst is binnen de verschillende interieurstijlen. Toch niet helemaal jouw stijl, dan kun je ook kiezen voor een bronzen ornament, wanneer goud voor jouw gevoel toch net iets te kitscherig is. Wel zien we, dat door het toepassen van bepaalde tinten goud binnen je interieur hiermee ook andere kleuren extra sterk naar voren komen en door de combinatie extra krachtig zijn. Bij deze combinaties kun je denken aan goud en groen, goud en zwart, maar ook goud en blauw.