nieuwe keuken financieren

Een nieuwe keuken financieren

Een nieuwe keuken is vaak een flinke investering waar niet iedereen het geld voor op de bank heeft staan. Als je graag een nieuwe keuken wilt dan kun je natuurlijk altijd geld lenen om dit te financieren. De handigste manier is om dit te doen via je hypotheek. De rente die je betaalt voor het betalen van je hypotheekschuld is namelijk aftrekbaar van je inkomstenbelasting. Als je een persoonlijke lening sluit voor het kopen van een keuken dan geldt deze aftrek niet. Bovendien betaal je voor een persoonlijke lening vaak veel meer rente dan wanneer je je hypotheek verhoogt.

Wat als ik mijn hypotheek niet kan verhogen?

Het is niet altijd mogelijk om voor een nieuwe keuken je hypotheek te verhogen. Dit kan namelijk alleen als je niet al het maximale hebt geleend. De maximale hypotheek is afhankelijk van je inkomen. Hier zijn regels voor waar de meeste kredietverstrekkers zich aan houden. Deze regels zijn ingesteld om te voorkomen dat je woonlasten te hoog worden om nog op te kunnen brengen. Je hypotheekverstrekker kan je vertellen of het in jouw situatie mogelijk is om geld te lenen voor een nieuwe keuken door je hypotheek aan te passen. Als dit niet kan, dan kun je voor dit doel soms wel een persoonlijke lening afsluiten.

Een lening wordt beoordeeld op grond van je kredietwaardigheid

Ook een lening krijg je niet zomaar. Als je een persoonlijke lening wilt afsluiten voor de aankoop van een keuken dan wordt bekeken wat je nog meer voor schulden hebt. Als je al eerder geld geleend hebt dan kun je soms overwegen om deze te herfinancieren. Een lening oversluiten is vaak voordeliger dan een nieuwe extra lening afsluiten. Bovendien heb je dan meer overzicht want je hoeft maar aan één kredietverstrekker een aflossing te betalen, in plaats van dat je meerdere aflossingen moet doen.

Hoeveel kost een nieuwe keuken?

Hoeveel je nieuwe keuken gaat kosten hangt natuurlijk af van waar je voorkeur naar uitgaat. Je kunt voor pakweg 5.000 euro een nieuwe keuken kopen, maar er zijn ook luxe keukens te koop die wel 25.000 euro kosten. De prijs van je keuken is ook afhankelijk van de ruimte die je beschikbaar hebt. Een woonkeuken biedt meer mogelijkheden dan een kleine keuken waar je creatief met de beschikbare ruimte moet omgaan. Daarnaast is natuurlijk je smaak doorslaggevend. Ga je voor strak of toch liever voor landelijk. Er zijn mogelijkheden genoeg.